Nieuwe campermodule van Irmscher

Nieuwe campermodule van Irmscher

Nieuwe campermodule van Irmscher

Er was al een groeiende vraag naar campers. De coronapandemie heeft die vraag nog meer doen stijgen. Het resultaat is dat de levertijden flink op kunnen lopen.

Wie niet zo lang wil wachten kan kiezen voor een (jong) gebruikte camper heeft nog een andere optie. Die optie, het ombouwen van een bestelwagen, is zeker het overwegen waard als men een eenvoudige buscamper zoekt.

Dat is voor Irmscher, het Duitse bedrijf dat bekendheid kreeg door het ombouwen en tunen van snelle Opels, reden geweest om een campermodule op de markt te brengen. Irmscher blijft zich consequent toeleggen op Opels dus de nieuwe Opel Zafrira Life of Vivaro was dan een logische keuze. Voor deze personenbus annex bestelwagen ontwikkelde de Duitse specialist een complete ombouwset, genaamd is1. Klanten kunne hierbij kiezen of ze een compleet voertuig afnemen, of alleen de module kopen om hun bestaande voertuig tot kampeerbus om te bouwen.

Nieuwe campermodule van IrmscherDe basis van de ombouwset wordt gevormd door de ‘i Box’. Deze biedt na installatie een bijna volledige kampeeruitrusting. Hij biedt een slaapplaats, een slaapfunctie, een uitneembare kookgelegenheid, een groot aantal opbergvakken en -zakken én een was- en douchegelegenheid. Dat laatste zie je niet zo vaak bij dit soort campermodules. De i Box kan volgens Irmscher binnen zo’n tien minuten worden verwijderd. Het demonteren kost net zoveel tijd zodat de bestelwagen in een mum van tijd weer klaar is voor zijn dagelijkse taken.

Nieuwe campermodule van IrmscherIrmscher zou Irmscher niet zijn als het daarnaast ook niet een optioneel carrosserie- en prestatiepakket zou aanbieden om het uiterlijk van de bestelwagen te verfraaien. De aanduiding ‘is1’ staat bij Irmscher overigens voor ‘Irmscher Sport Individualisation’ waarbij het cijfer de mate aangeeft waarin een voertuig wordt opgewaardeerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel