Nieuwe Carinthia G-Loft slaapzakkenlijn

Carinthia G-Loft slaapzakken

Nieuwe Carinthia G-Loft slaapzakkenlijn

Het Oostenrijkse merk Carinthia gaat haar slaapzakken voorzien van een nieuwe synthetische vulling, genaamd G-Loft. Deze nieuwe vulling combineert de voordelen van dons met de betrouwbaarheid en veelzijdigheid van synthetisch materiaal.

Alle synthetische slaapzakken van Carinthia zijn voorzien van een G-Loft vulling. Het merk heeft daarnaast ook verschillende jassen met dit nieuwe materiaal.

Warm, lichtgewicht & ademend

Daar waar dons decennialang dé ideale vulling was voor hoogwaardige slaapzakken, is synthetische vulling de afgelopen jaren bezig met een opmars. Dit is met name te danken aan de vele technologische vooruitgang op gebied van synthetische isolatie. Zo ook G-Loft. Dit combineert de isolerende werking, het lage gewicht en het geringe pakvolume van natuurlijk dons met het ademende vermogen, gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van een synthetische isolatie.

Isoleert ook als het nat is

In tegenstelling tot dons houdt G-Loft ook warmte vast wanneer dit nat is. Daarnaast heeft G-Loft als voordeel dat het eenvoudig te wassen is. Tot slot ademt dit nieuwe materiaal een stuk beter dan dons. ‘s Ochtends nat wakker worden van het zweet vanwege een benauwde slaapzak behoort hiermee tot de verleden tijd.

Thermoflex binnenzijde

G-Loft is niet de enige technische vooruitgang die Carinthia geboekt heeft. Alle synthetische slaapzakken van het merk zijn namelijk uitgerust met het zogenaamde Thermoflex aan de binnenkant. Dit is een dun fleece materiaal dat lichaamswarmte reflecteert en de slaapzakken nog warmer maakt.

Alle synthetische slaapzakken en jassen met het innovatieve G-Loft zijn te vinden op de website van Carinthia en in diverse webwinkels.

Like dit artikel
Tweet dit artikel