Nieuwe designs en indelingen bij Sprite caravans modeljaar 2021

Sprite caravans modeljaar 2021

Nieuwe designs en indelingen bij Sprite caravans modeljaar 2021

De caravans van Sprite worden al vele jaren gebouwd bij de Engelse Swift Group Limited. Swift heeft een paar jaar geleden besloten dat alle caravans voor de export de merknaam Sprite zullen dragen.

Net als veel andere bedrijven in de kampeerbranche heeft ook Sprite ondanks de coronacrisis een prima seizoen achter de rug. De focus ligt alweer op het nieuwe seizoen, waarin Sprite een aantal nieuwe designs en indelingen introduceert. Net als vorig jaar zal Sprite ook komend kampeerseizoen in Nederland vier series aanbieden.

Basecamp

Het Sprite-programma begint bij de sportieve Basecamp. Deze krijgt in modeljaar 2021 een nieuwe buitendecoratie. De aankleding wordt wat aangepast en oogt nog sportiever. Verder wordt de buitendeur voortaal voorzien van een raam. Ook komt er komend seizoen een nieuwe indeling bij. Dat is de Basecamp 4. Om verwarring te voorkomen gaat de bestaande (voorheen enige) Basecamp indeling nu als Basecamp 2 door het leven. De Basecamp 4 is een maatje langer dan de Basecamp 2. Om precies te zijn 49 centimeter. Daardoor kon Sprite een extra zitje toevoegen. Bovendien kun je dit zitje tot een stapelbed ombouwen. Daardoor is de Basecamp 4 – zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden – geschikt is voor 4 personen. Wie de caravan met twee personen gebruikt, kan de voorzit nu alleen als bed gebruiken omdat er nu een extra zitje beschikbaar is.

Alpine Sport

De buitenzijde van de Alpine Sport-serie krijgt in modeljaar 2021 nieuwe graphics, die er volgens de importeur fantastisch uit ziet. Ook de bekleding wordt vernieuwd. De zijbovenkastjes aan de voorzijde zijn nu ook voorzien van scharnieren. Ze zijn hierdoor over de hele lengte te openen. Verder krijgt de kleinste indeling, de 370 EK, een nieuwe wasbak met onderkastje in de toiletruimte.

Mondial SE

Ook de Mondial SE-serie wordt komend seizoen voorzien van een nieuwe stoffering en nieuwe graphics aan de buitenzijde.

Cruzer SR

Het topmodel van Sprite is als enige jaren de Cruzer SR-serie. Van deze serie wordt de bekleding niet vernieuwd, maar de Cruzer SR krijgt wel een nieuwe buitendecoratie. En net als bij de Alpine Sport zijn de zijbovenkastjes dankzij de scharnieren ook aan de voorzijde te openen. Ook wordt de Cruzer serie uitgebreid met een nieuwe indeling, Dit is de Cruzer 550 SR, die een binnenlengte van 5,83 meter heeft en even breed (2,44 meter) is als de Cruzer 635 SR. Maar in tegenstelling tot de (afgebeelde) Cruzer 635 SR heeft de 550 SR een enkele as. Aan de voorzijde heeft deze caravan een ruime zitgroep. In het midden bevindt zich de keuken met daar tegenover de deur en de grote 133 liter slimline koelkast. Daarachter bevindt zich de slaapkamer, en daarachter weer de grote badkamer met doucheruimte.

Like dit artikel
Tweet dit artikel