Nieuwe Diversity-modelvariant bij Malibu Vans

Malibu Van Diversity

Nieuwe Diversity-modelvariant bij Malibu Vans

De merken Malibu en Malibu Van, die tot de Carthago Groep behoren, wisten vorig jaar in eigen land een omzetgroei van maar liefst 34% te realiseren.

Dat kwam voor een groot deel door de buscampers. Deze maken ongeveer 50% van het verkoopvolume uit en bleken een absolute bestseller te zijn.

Levertijden lopen op

De groei had nog groter kunnen zijn als die, net als bij veel andere caravan- en camperproducenten, niet werd echter afgeremd door leveringsproblemen. De levertijd van de campers loopt gestaag op vanwege de moeilijke verkrijgbaarheid van onder andere de basisvoertuigen en onderdelen zoals ruiten en koelkasten. Bedrijfsleider Bernd Wuschack verwacht dat doordoor niet de levertijden oplopen maar dat ook de prijzen langzaam gaan stijgen. Voorlopig is die prijsstijging gelukkig nog heel gering.

Malibu Van Diversity

De Malibu Van buscampers zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Naast deze Comfort, Charming, Compact, Family en First Class komt er nu nog een variant bij, de Diversity.

De Malibu Van Diversity is een nieuwe compacte buscamper in het hogere prijssegment, die Malibu vooralsnog in twee compacte indelingen met een lengte van 6,00 en 6,40 m aanbiedt. Ondanks het compacte formaat biedt het interieur duidelijke zichtlijnen tot aan de achterzijde. Gecombineerd met de keuken in XL-formaat en een redelijk ruime zithoek met dwarsbankje en uittrekbare tafel zorgt dat voor een royaal gevoel van ruimte. De korte versie (600 DB K) heeft een dwarsbed, bij de langere versie (640 LE K) is er Malibu er in geslaagd om twee enkele bedden te plaatsen. Uiteraard gaat dit ten koste van de ruimte in de rest van het interieur. De bewegingsruimte in de was/toiletruimte is daardoor wat beperkter. Het cassettetoilet is prima te gebruiken maar de douchegelegenheid – die in een buscamper sowieso niet zo veel gebruikt wordt – is wel vrij krap.

Dakkast of panoramavenster

Bij de vier varianten (Compact, Diversity, First Class en Charming) kunnen kopers als alternatief voor een panoramavenster ook een dakkast boven de bestuurderscabine bestellen. Hier is dus de keus uit meer daglicht of meer bergruimte.

Meer noviteiten

Verder gebruikt Malibu in de keukens voortaan uitsluitend 84-liter compressorkoelkasten. Ook past het Duitse merk een tweedelige schuifdeur toe voor de wasruimte om betreden daarvan te vergemakkelijken. Bij de 640 LEK indeling wordt er komend seizoen een kledingkast onder het linker eenpersoonsbed geplaatst. Ook kan Malibu alle modellen op verzoek leveren met een 24-inch flatscreen-tv en satellietontvangst. Daarnaast kunnen kopers het komende seizoen kiezen voor twee nieuwe metallic lakken in verschillende grijstinten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel