Duurzame Vaude slaapzakken met gerecycled dons

Vaude donzen slaapzakken natuur

Duurzame Vaude slaapzakken met gerecycled dons

Het Duitse merk Vaude is gespecialiseerd in buitensportartikelen en is een van de duurzaamste producenten in haar branche.

Ook met de nieuwe slaapzakken, in de vorm van de Mawees mummieslaapzak en de veelzijdige dekenslaapzak Kamor zet buitensportspecialist Vaude weer een aantal duurzame accenten op de slaapzakmarkt. Bij beide slaapzakken is er voor het isolatiemateriaal namelijk gebruik gemaakt van 100 % gerecycled dons.

Donsslaapzakken voldoen op het gebied van warmte-isolatie aan de hoogste eisen. Over de herkomst van het dons heerst echter vaak de nodige scepsis. Wie een Vaude Mawee of Kamor slaapzak koopt, hoeft zich daar geen zorgen over te maken. Vaude heeft immers gebruik gemaakt van gerecycled dons. Bij alle Vaude-slaapzakken is altijd de Responsible Down Standard (RDS) van toepassing. Deze standaard garandeert dat het dons van ethisch onberispelijke herkomst stamt. Bij de Mawees en bij de Kamor zet Vaude nog hoger in. Bij deze nieuwe modellen hoeft namelijk geen enkel dier opnieuw veren te verliezen. De vullingen van beide slaapzakken komt namelijk van GRS-gecertificeerde herkomst. GRS staat voor Global Recycling Standard, deze houdt in dat het dons van de slaapzak van verwerkt beddengoed en donskleding stamt. Het oude dons wordt daarbij in een complex proces gewassen en gesteriliseerd, in luchtkamers gesorteerd en conform de gewenste vulling en kwaliteit weer opnieuw vermengd. Beide slaapzakken hebben aan de binnenzijde een zacht, huidvriendelijk (en bluesign-gecertificeerd) materiaal dat voor een hoogstaand slaapcomfort zorgt.

Mawees: mummieslaapak met groot temperatuurbereik

Vaude Mawees donzen slaapzakVaude heeft een hoop ontwikkelingswerk in de Mawees gestopt. De asymmetrische verdeling van de vakken zorgt naast een verfrissend uiterlijk ook voor een geoptimaliseerde, gelijkmatige warmteverdeling. De Mawees is luxe uitgevoerd, hij heeft een warmtekraag, contourcapuchon, ruim voeteneinde en tweewegsritssluiting. Vaude levert de Mawees in zes verschillende varianten. De Mawees 300 met een temperatuurlimiet van 4 °C via de Mawees 500 (temperatuurlimiet -3 °C) tot aan de Mawees 700 (temperatuurlimiet -7 °C). Daarmee garandeert Vaude dat je de Mawees zowel voor een kampeervakantie met de familie als een hoogalpiene bivak kunt gebruiken.

Kamor dekenslaapzak

Vaude Kamor donzen slaapzakWie niet zo gemakkelijk kan beslissen welke slaapzak nu het juiste model is, zal blij zijn met de Kamor. Deze heeft namelijk heel wat gebruiks- en combinatiemogelijkheden. Deze lichtgewicht dekenslaapzak is ook als comfortabele deken te gebruiken en door het Link-System ook aan een tweede slaapzak te koppelen. De variatiemogelijkheden kennen bijna geen grenzen. Als 3-seizoens en zomerslaapzak in combinatie voor twee personen, of ook gekoppeld met een andere Vaude slaapzak zoals bijvoorbeeld een kunstvezelslaapzak voor de onderlaag. Door de L-vorm liggen de ritssluitingen in de gekoppelde toestand altijd aan de buitenkant van de slaapzak, wel zo handig. Daarmee laat deze dekenslaapzak zich perfect gebruiken op de camping of bij backpacking, daarnaast is hij ook prima thuis als gastenslaapzak of in het vakantiehuis te gebruiken. Ook bij de Kamor wordt uitsluitend GRS-gecertifeerd dons gebruikt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel