Nieuwe en vernieuwde MSR Carbon Reflex, Zoic en Elixir tenten

nieuwe MSR tenten

Nieuwe en vernieuwde MSR tenten

Voor kampeerders die in afgelegen streken kamperen, is een goede tent onontbeerlijk. Het klimaat kan een grote rol spelen en een geschikte tent kan je dan onder alle omstandigheden een betrouwbaar dak boven het hoofd bieden.

Het in Seattle gevestigde MSR (Mountain Safety Research) introduceert een aantal tenten die voor nagenoeg alle weersomstandigheden geschikt zijn. Met de MSR Carbon Reflex, Zoic en Elixir heb je voor ieder avontuur de juiste tent voorhanden.

MSR Zoic

MSR Zoic tentDe nagelnieuwe MSR Zoic is verkrijgbaar voor 1 tot 3 personen. Ze combineren een laag gewicht, dat varieert van 1,17 tot 2,67 kilo, met een kleine pakmaat. Dankzij de eenvoudige constructie van de aluminium stokken kun de tent in een handomdraai opzetten. De binnentent is gemaakt van 15D nylon micromesh wat een goede ventilatie garandeert. De vakken in de binnentent bieden opbergruimte voor kleine spullen terwijl de rest van de uitrusting in de absis kan worden geplaatst. Dankzij de grote binnenruimte en de hoogte van één meter is het prima verblijven in de binnentent. Het grondzeil is gegarandeerd waterdicht. Het is vervaardigd van sterk 70D nylon (1.500 mm) met een Xtreme Shield PU-coating en een waterafstotende (WDR) behandeling. Voor de buitentent maakt MSR gebruik van 40D Nylon (1.500 mm), dat is voorzien van een Xtreme Shield PU-behandeling en een siliconencoating.

MSR Carbon Reflex

MSR Carbon Reflex tentDe MSR Carbon Reflex is een serie ultralichtgewicht tenten die dit seizoen vernieuwd is. MSR levert de Carbon Reflex in uitvoeringen voor 1 tot 3 personen. Het gewicht van de MSR Carbon Reflex loopt van slechts 790 gram tot 1,19 kilo. Dit extreem lage gewicht heeft MSR weten te realiseren door de toepassing van 10D nylon micromesh voor de binnentent, Easton Carbon ION-tentstokken van koolstofvezel en het achterwege laten van ritssluitingen. Het grondzeil maakt MSR van 15D nylon (1.200 mm), dat is voorzien een Xtreme Shield-coating en een DWR-behandeling. De buitentent wordt vervaardigd van 7D ripstop-nylon met DuraShield-coating (1.200 mm).

MSR Elixir

MSR Elixir tentOok de Elixir is een bekende naam in het tentenprogramma van MSR en heeft dit jaar een update gekregen. Bij deze serie tenten ligt de nadruk op comfort, ruimte en gebruiksgemak. De MSR Elixir is verkrijgbaar voor 1 tot 4 personen. Deze hebben meer dan genoeg ruimte in de MSR Elixir. De eenpersoonsversie heeft een volume van 793 liter terwijl de Elixir 4 een inhoud van maar liefst 3.285 liter heeft. MSR maakt de binnentent van de Elixir van stevig 40D nylon en 20D micromesh nylon voor een goede ventilatie en isolatie en een aangenaam binnenklimaat. De buitentent wordt door MSR gemaakt van 68D polyester (1.500 mm) met PU-coating en DWR-behandeling. Als je wilt, kun je de MSR Elixir ook zonder buitentent opzetten. Uiteraard moet het dan wel droog zijn. Als dat niet het geval is, dan zal de speciale StayDry-technologie voor een snelle afvoer van het regenwater zorgdragen. Het grondzeil kan tegen een stootje, dat is gemaakt van robuust 70D nylon (1.500 mm) en voorzien van een DWR-behandeling. De bagage kan worden ondergebracht in de talrijke vakken en de extra grote absis. De aluminium tentstokken zijn voorzien van markeringen die een snel opzetten van de tent mogelijk maken.

https://www.youtube.com/watch?v=5mWKqGNdDFI

Fast & Light Body

MSR Fast & Light BodyEr is voor een de MSR Zoic en Carbon Reflex modellen ook een Fast & Light Body verkrijgbaar. Dat is een speciaal kuipgrondzeil waarmee de binnentent om gewicht te besparen achterwege kan blijven. Uiteraard mis je dan wel de beschutting tegen ongedierte.

Like dit artikel
Tweet dit artikel