Nieuwe fietsendragers van Memo Europe

Memo Europe camper fietsendragers

Nieuwe fietsendragers van Memo Europe

BLEISWIJK – Behalve de Van-Star fietsendrager voor de buscampers op basis van een VW T5 en T6, die we een paar maanden geleden besproken, heeft Memo Europe onlangs nog een aantal nieuwe fietsendragers voor campers geïntroduceerd.

Het betreft de Sky-Star, Revo –Star en Travel-Star. In alle drie de gevallen betreft het fietsendragers die rechtstreeks aan het chassis van de camper kunnen worden gemonteerd.

Het direct aan het chassis van de camper monteren heeft grote voordelen vergeleken met fietsendragers die aan de trekhaak worden gemonteerd. De maximale kogeldruk van een trekhaak is immers maar zeer beperkt, zodat de maximale draaglast van een fietsendrager daardoor ook beperkt is. Veel camperaars willen hun toch relatief zware e-bikes meenemen,  en dat is door dat gewicht eigenlijk geen optie. Gezinnen die met de camper op pad zijn willen vaak wat meer fietsen meenemen, en ook dat is met een op de trekhaak gemonteerde fietsendrager meestal niet goed mogelijk. Dragers die aan het chassis worden gemonteerd, hebben een hogere draaglast. Bovendien zijn ze ook veel stabieler zodat je geen trillende en wiebelende drager hebt, die de levensduur van de fietsen ook geen goed hoeft te doen.

Sky-Star

Memo Sky StarDe chassis- en kanteldelen  van de Sky-Star fietsendrager zijn gemaakt van staal, de rest van de drager is van aluminium. Zoals gezegd wordt de Sky-Star direct op het chassis van de camper gemonteerd. De hoogte van de fietsgoten is instelbaar. Daardoor kan het platform boven de achterlichten en kentekenplaat gezet worden. De verlichting (en kenteken) blijft daardoor zichtbaar zodat de Sky-Star in veel gevallen zonder extra lichtlijst kan worden gebruikt. De Sky-Star is leverbaar vanaf januari, en is er dan in twee modellen:  een model voor 2 (e-bikes) en een model voor 4 fietsen.

Revo-Star

Memo Europe Revo-Star fietsendrager Adria camperOok de Revo-Star is bedoeld om aan het chassis van de camper te monteren. De fietsendrager is afgeleid van de bekende opklapbare M-Star fietsendrager van Memo Europe. De Revo-Star is speciaal ontwikkeld voor Adria campers en kan daarom ook worden geleverd met een speciale versterkingsset voor de Coral en Matrix vanaf bouwjaar 2006. Het eigen gewicht van de in gegalvaniseerd staal uitgevoerde Revo-Star is 25 kilo, het draagvermogen is 75 kilo heeft. Standaard is de Revo-Star voorzien van LED verlichting. Om de fietsen te beschermen tegen weer en wind, is er een bijpassende fietshoes verkrijgbaar.

Travel-Star

Memo Travel-Star fietsendrager camperDe Travel-Star fietsendrager is een geheel nieuwe, lichtgewicht aluminium fietsendrager. De montage van deze drager is eenvoudig omdat de breedte van het chassis traploos in te stellen is op de drager. Er hoeven dus geen gaten te worden geboord te worden in de lichtlijst of in andere delen van de drager. De Travel-Star fietsendrager is zeer eenvoudig op te klappen door de zelf-kantelende-lichtlijst, deze staat daardoor altijd in een verticale positie. Het draagvermogen van de Travel-Star Fietsendrager is 75 kg, waardoor deze zonder meer geschikt is voor twee elektrische fietsen. Optioneel kan hij ook voor 3 fietsen worden geleverd. Ook voor de Travel-Star is een bijpassende fietshoes leverbaar.

De “vanaf” prijzen van de genoemde fietsendragers die via het dealernetwerk van Memo Europe worden geleverd, inclusief BTW maar exclusief montage:

  • Sky-Star: € 650,00 (zonder lichtlijst)
  • Revo-Star: € 950,00 (incl. LED verlichting, Adria versterkingset, excl. montage en voertuigspecifieke kabelset met stekkerdoos)
  • Travel-Star: € 1195,00 (voor 2 fietsen)
Like dit artikel
Tweet dit artikel