Nieuwe generatie van de Combi-Camp Country

Combi-Camp Country 2017 vouwwagen

Combi-Camp brengt nieuwe versie van de Country uit.

HEEMSTEDE – De eerste generatie van de Combi-Camp Country gaat alweer zo’n veertien jaar mee. Combi-Camp vond dat het nu wel eens tijd is voor een tweede generatie van de Country. De officiële presentatie daarvan vond vorige maand plaats op de Caravan Beurs in Oslo.

De nieuwe Combi-Camp Country is qua buitenafmetingen gelijk aan de vorige versie, maar heeft een hogere en daardoor ook veel ruimere wagenbak. En dat is niet het enige verschil.

Combi-Camp heeft de nieuwe Country een veel robuuster uiterlijk gegeven. Ook rust de vouwwagen op een nieuw, modern AL-KO chassis waarbij de wielen onafhankelijk geveerd zijn middels de torsieas.

Voorheen stond de wagenbak van de Country nagenoeg geheel boven de wielen. Om de totale hoogte te beperken was de bak daardoor relatief laag. Bij de nieuwe Country heeft Combi-Camp de bodem een flink stuk laten zakken, waardoor de wagenbak dus een flink stuk groter is geworden. Dit is uiteraard meteen te merken aan de bagagecapaciteit, want je kunt nu over bijna de gehele bodem hoge Curver kratten plaatsen.

De keuken rust nu ook op hetzelfde doorlopende frame, en ook in de keuken profiteer je van die extra hoogte. Dat geldt trouwens ook voor de disselbak, waarin nu ook een BP Light gasfles kan worden geplaatst.

Ook het slaapcomfort is flink verbeterd. De bedmaat bedraagt nu 160 x 215 cm, de matras is voortaan voorzien van een geïntegreerde topper van traagschuim.

De nieuwe Country is inmiddels ook al aan verschillende klanten geleverd en is uiteraard ook te bewonderen bij alle Combi-Camp dealers. Voor snelle beslissers zijn er nog een aantal 2017 Country’s te koop voor een scherpe introductieprijs.

Like dit artikel
Tweet dit artikel