Nieuwe generatie Exped Waterbloc Pro-slaapzak is tot wel 30% lichter

Exped Waterbloc Pro-slaapzak

Nieuwe generatie Exped Waterbloc Pro-slaapzak is tot wel 30% lichter

De Exped Waterbloc Pro-slaapzak met Stealth-technologie is een begrip onder de lichtgewicht kampeerders die tijdens vochtige omstandigheden of zelfs zonder tent overnachten.

De nieuwste generatie van deze slaapzak wordt in de zomer van 2020 door de Zwitserse fabrikant geïntroduceerd. Hij is aanzienlijk lichter geworden maar heeft dezelfde isolatiewaarde.

Waterafstotend

De reden dat outdoorliefhebbers graag met zo’n Waterbloc Pro-slaapzak op pad gaan, is het feit dat deze donsslaapzak uitzonderlijk waterafstotend is. Daardoor is hij perfect voor buitensportliefhebbers die bij voorkeur alleen onder een tarp slapen.

Tot 30% lichter

De vernieuwde versie van de Exped Waterbloc Pro-slaapzak is maar liefst 30% lichter dan zijn voorganger (845 g tot 1340 g, afhankelijk van de uitvoering en de lengte). Hij heeft dezelfde isolatiewaarde als zijn voorganger. Exped heeft de Waterbloc Pro-slaapzak voorzien van Hoogwaardige RDS-gecertificeerde 850 ganzendons binnenin, gecoat Pertex® Quantum Pro buitenmateriaal, een uitgekiend kamersysteem en de uitgekiende, naadloze verwerking zorgen voor een perfect slaapcomfort, zelfs in extreme koude en natte omstandigheden. De waterafstotende 20 D Pertex Quantum Pro buitenstof is bovendien microporeus gecoat en biedt een waterkolom van 1000 mm.

Gelaste naden

Dankzij de slimme Stealth-constructie worden de naden van de compartimenten aan de binnenzijde gelegd en gelast. Dit betekent dat de hoogwaardige donsvulling – zonder enige impregnering of chemische behandeling – langer droog blijft en de isolerende werking ook bij vochtige omstandigheden behouden blijft. Dat maakt de Exped Waterbloc Pro de ideale slaapzak voor wie graag buiten slaapt.

Twee uitvoeringen

De slaapzak is in twee uitvoeringen verkrijgbaar. De Exped Waterbloc Pro -5°-versie weegt afhankelijk van de maat 845 tot 960 gram en heeft een adviesprijs van € 690. De Exped Waterbloc Pro -15° weegt 1225 tot 1340 gram en kost € 840. Hij is vanaf maart/april 2020 in de buiten- en bergsportwinkels verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel