Nieuwe gids Landvergnügen is nu verkrijgbaar

Nieuwe gids Landvergnügen

Nieuwe gids Landvergnügen is nu verkrijgbaar

Het is nog volstrekt onduidelijk is of we komende zomer überhaupt naar het buitenland op vakantie kunnen gaan. Toch zijn er genoeg mensen die daar erg naar uitzien en die zich, ondanks de corona-maatregelen, al aan het oriënteren zijn.

Onder de camperaars is Duitsland een van de populairste bestemmingen. Het is ook een van de meest gastvrije landen voor camperaars. Het initiatief “Landvergnügen” is daar een van de redenen van.

Deze organisatie maakt het mogelijk dat camperaars kunnen overnachten bij een groot aantal agrarische bedrijven in Duitsland. Dat is niet alleen heel voordelig, je kunt daar met je camper ook op een mooie, landelijk gelegen en kleinschalige locatie overnachten. De organisatie “Landvergnügen” bestaat alweer zo’n zeven jaar, de deelnemende bedrijven zijn boerderijen (waaronder ook struisvogel-, truffel-, geiten- en ezelboerderijen), wijnmakerijen, kaasmakerijen, distilleerderijen, brouwerijen, viskwekerijen plattelandsherbergen en soortgelijke bedrijven. Als lid van Landvergnügen mag je één nacht gratis op hun terrein overnachten. Uiteraard hopen de gastheren dat de camperaars tijdens hun verblijf een flesje wijn of andere producten bij hen kopen.

Alleen voor leden

Maar je moet voor die gratis overnachting lid zijn van Landvergnügen en je Landvergnügen-lidmaatschapskaart en vignet kunnen tonen. Dat lidmaatschap kun je per jaar afsluiten. Dan krijg je naast de lidmaatschapskaart en het vignet ook toegang tot de app van Landvergnügen en de jaarlijkse gids met de adressen van de deelnemende bedrijven.

Lidmaatschap

Dit jaar kost het lidmaatschap, dat van 31 maart 2021 tot en met 31 maart 2022 loopt, € 34,95. De nieuwe gids is nu verkrijgbaar en omvat meer dan 540 bladzijden waarin de gegevens van de meer dan 1000 deelnemende bedrijven zijn opgenomen. Iedere verblijfsmogelijkheid wordt kort omschreven terwijl met pictogrammen duidelijk wordt aangegeven welk faciliteiten (douche, toilet, vers water, elektriciteit, enz.) er op de locaties aanwezig zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel