Nieuwe hoogwaardige slaapmatten van Vaude

Vaude Tour slaapmat

Nieuwe hoogwaardige slaapmatten van Vaude

Het Duitse outdoormerk brengt dit kampeerseizoen een volledig nieuwe serie slaapmatten uit. Zowel bij de ontwikkeling als de aanschaf van slaapmatten is er het eeuwige dilemma of er voor meer comfort en dus ook meer gewicht moet worden gekozen, of dat het uitsluitend een zo licht mogelijk mat moet worden waardoor er concessies aan het comfort worden gedaan.

Vaude heeft daarom verschillende modellen ontwikkeld, die ieder een specifieke doelgroep hebben. Bij de ontwikkeling van zowel de Hike als de Tour heeft Vaude gelet op aspecten als gemak, comfort,  gewicht en afmetingen. De Hike is lichter van gewicht, de Tour is weer iets groter en zwaarder.

Daarom is de Hike, zoals de naam al zegt, meer geschikt voor hikers. De Tour is op zijn beurt weer bij uitstek geschikt voor fietsers en motorrijders.

Dat een echte lichtgewicht slaapmat ook nog comfortabel kan zijn, laat Vaude zien met de Hike. Deze slaapmat zal hikers, trekkers en alpinisten doen ervaren dat je best wel lekker kunt liggen op een licht slaapmat die niet al te krap is maar evengoed heel klein kan worden opgeborgen. Dat heeft Vaude kunnen realiseren door de speciale vulling van kunstvezel en een 3D-constructie. De mat beschikt daardoor over een prima warmte-/gewichtsverhouding en voldoende slaapcomfort. Bovendien is de mat duurzaam en lekker antislip door het opgeruwde 75D-buitenmateriaal. De Hike is verkrijgbaar in twee lengtematen. Ook is er een versie met een verhoogde isolatiewaarde voor winterse omstandigheden.

Kampeerders die met de auto, fiets of motor onderweg zijn hechten meestal iets minder waarde aan een laag gewicht en zouden daarom voor de Vaude Tour. Deze heeft een prima prijs-/prestatieverhouding en biedt net wat meer comfort dan de Hike. Ook hier gebruikt Vaude hetzelfde opgeruwde materiaal voor de buitenzijde, maar de bovenzijde is afgewerkt met een zachter en aangenamer 30D stretchmateriaal. Vaude levert de mat in twee varianten, met dikte van 3,8 cm voor mensen die toch nog op het gewicht letten, en een dikte van 5 cm voor mensen die comfort het belangrijkste vinden. De Tour heeft afhankelijk van de uitvoering een adviesprijs van 75 tot 100 euro, de Hike is verkrijgbaar voor prijzen tussen de 110 en 150 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel