Nieuwe huisstijl en website voor Natuurkampeerterreinen

website Natuurkampeerterreinen

Nieuwe huisstijl en website voor Natuurkampeerterreinen

Vorige week, op de langste dag van het jaar, lanceerde De Groene Koepel de nieuwe website voor de Natuurkampeerterreinen. Deze is gebaseerd op de nieuwe huisstijl die de Groene Koepel heeft laten creëren.

De nieuwe website heeft niet alleen een nieuw logo en andere, frisse kleuren maar is ook op veel punten verbeterd. Zo is bijvoorbeeld de terreinzoeker een stuk handiger in het gebruik geworden.

Het netwerk van Natuurkampeerterreinen wordt beheerd door Stichting De Groene Koepel. Deze stichting zet zich in voor groene verblijfsrecreatie. Dit gebeurt onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Onder de Groene Koepel vallen zowel de Natuurkampeerterreinen als de GroepsNatuurkampeerterreinen, Trekkershutten en het DGK Lab.

Overzicht

De website van de Natuurkampeerterreinen biedt een duidelijk overzicht van alle 144 aangesloten Natuurkampeerterreinen en 14 GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland en Frankrijk. Alle kampeerterreinen hebben een eigen pagina. Daar staat alles wat je moet en wilt weten. Omschrijvingen, foto’s en informatie over de omgeving en praktische zaken.

Beeldmateriaal

“Het beeldmateriaal heeft nu een prominentere plek gekregen. Zo waan je je vanuit huis al op jouw favoriete terrein,” vertelt Eelke Horselenberg, directeur van De Groene Koepel. “Met de nieuwe vormgeving blijven we dicht bij de uitstraling die past bij ons netwerk: natuur, rust en ruimte.”

Terreinzoeker

Zoals gezegd is de terreinzoeker ingrijpend verbeterd. Je kunt voordat je de overzichtskaart in beeld krijgt eerst opgeven in welk land je wilt kamperen en met welk kampeermiddel. Daardoor krijg je meteen een selectie van de Natuurkampeerterreinen gepresenteerd die goed bij jouw wensen past.

Je kunt bijvoorbeeld niet op alle Natuurkampeerterreinen met een camper terecht. Ook zijn er tientallen terreinen waar je een plek voor een hangmat kunt boeken.

Ook nieuwe huisstijl voor GroepsNatuurkampeerterreinen en Trekkershutten

Niet alleen de Natuurkampeerterreinen hebben een nieuw logo gekregen. De Groene Koepel heeft ook de GroepsNatuurkampeerterreinen en de Trekkershutten een nieuwe huisstijl gegeven. Bij alle nieuwe logo’s staat het gevoel “terug naar de basis gaan” centraal.

Like dit artikel
Tweet dit artikel