Nieuwe indelingen bij Sprite in modeljaar 2020

Sprite caravans modeljaar 2020

Nieuwe indelingen bij Sprite in modeljaar 2020

De merknaam Sprite wordt door de Engelse Swift Group Limited gebruikt voor de caravans die naar het Europese vasteland worden geëxporteerd.

Dat gaat de laatste jaren bijzonder succesvol. Naast het topmodel Cruzer hebben ook de geheel vernieuwde Alpine Sport- en Mondial series behoorlijk bijgedragen aan een groter marktaandeel.

Deze series worden komend seizoen uitgebreid met een aantal nieuwe indelingen. Ook zijn er de nodige kleine detailwijzigingen. Net als in het huidige seizoen zal ook de modellijn van Sprite in het seizoen 2020 bestaan uit 3 modelseries en de sportieve Basecamp.

Basecamp

Sprite Basecamp caravans modeljaar 2020De Basecamp krijgt upgrade. Hij wordt volgend seizoen voorzien van een geheel kunststof vloer. De Basecamp had al een kunststof constructie met polyester wanden en dak zodat de Basecamp de eerste Sprite op de markt is met een 100% houtvrije opbouw.

Alpine Sport

Sprite Alpine Sport caravans modeljaar 2020Komend seizoen komt er een nieuwe indeling bij in de Sprite Alpine Sport. De nieuwe 450 CF heeft voorin een vast tweepersoonsbed met daarnaast een toiletruimte, een middenkeuken en achterin een ruime rondzit.

Mondial SE

Sprite Mondial SE caravans modeljaar 2020De Mondial SE 450 wordt volgend seizoen vervangen door bovengenoemde Alpine Sport 450 CF. Deze 4,69 meter lange caravan is compacter en lichter dan de Mondial 450 SE. Ook wordt de Mondial SE serie aan de bovenkant uitgebreid met de Mondial 495 SE. Een indeling met een ruime zit aan de voorzijde onder het panoramisch dakraam en een middenkeuken met daar tegenover een tv-meubel. Meer naar achteren, achter het tweepersoonsbed, is een verrassend ruim toiletgedeelte.

Cruser SR

Sprite Cruzer SR caravans modeljaar 2020De Cruzer SR serie krijgt een nieuw topmodel in de vorm van de Cruzer 635 SR. Deze grote tandemasser heeft een binnenlengte van 6,27 meter en een binnenbreedte van 2,33 meter. Voorin is er een ruime zit en keuken, in het midden een badkamer, daarachter is een grote slaapkamer met een bed van 1,50 meter breed en 2 meter lang.

Wijzigingen

Daarnaast zijn er komend modeljaar nog diverse detailwijzigingen. Zo worden de midi Heki-dakluiken vervangen door een nieuw type. De Mondial- en Cruzer-series krijgen een nieuwe RVS-wasbak en de keuken in de Mondial heeft komend jaar uittrekbare draadmanden. De Cruzer serie heeft komend jaar in alle modellen de Truma Combi 4 unit.

Like dit artikel
Tweet dit artikel