Nieuwe indelingen met enkele bedden bij Carado

Carado i338 camper

Nieuwe indelingen met enkele bedden bij Carado

Het Duitse merk Carado richtte zich aanvankelijk op een wat jongere doelgroep. Maar nu er ook bij Carado steeds meer vraag is naar indelingen met enkele bedden, heeft Carado daarvan een aantal aan het assortiment toegevoegd.

Daarnaast zijn er voor het komende seizoen ook de nodige verbeteringen te verwachten. Voorts worden nu ook de buscampers in eigen huis gemaakt.

Carado gaat het modeljaar 2020 in met vijf series, variërend van buscamper tot half-integraal, integraal en alkoof camper. Hiermee omvat het modellenpalet van Carado campers voor bijna iedere camperaar, van jong tot oud en van beginnend tot ervaren. De campers vinden niet alleen hun weg naar particuliere eigenaren maar worden – vanwege de aantrekkelijke prijsstelling – ook vaak ingezet voor de verhuur.

Enkele bedden

Carado I 338 interieurVooral onder de oudere camperaars zijn – naast eilandbedden – enkele bedden steeds meer in trek. Daarom voegt Carado de (half-)integraal campers T 338 en I 338 aan haar programma toe. Ze zijn beide zeven meter lang, een formaat dat de laatste tijd steeds populairder is en met deze indeling nog ontbrak bij Carado. De T 338 en I 338 hebben een laag rijklaar gewicht zodat ze daardoor een relatief hoog laadvermogen hebben. De halfintegraal camper T 338 kan tegen meerprijs worden geleverd met een hefbed boven de zitgroep om zo het aantal slaapplaatsen tot vier uit te breiden. De I 338 is – zoals gebruikelijk bij integraal campers – standaard al voorzien van een hefbed in de cabine. Beide modellen hebben een hoekkeuken en een grote koelkast en kledingkast. Om de ruimtebeleving optimaal te houden zijn deze kasten halfhoog uitgevoerd.

Vans op Fiat-chassis

Net als de andere camperseries van Carado worden nu ook de zogenaamde Vans – die vorig seizoen aan het programma werden toegevoegd – voortaan op een Fiat-onderstel gebouwd. De Carado Vans hebben met ingang van modeljaar 2020 dus hetzelfde basisvoertuig als de andere Carado-series.

Buscampers krijgen Isofix

Net als de buscampers en campers van het zustermerk Sunlight worden ook de buscampers van Carado voortaan in eigen huis gemaakt. Dat wil zeggen: in de fabriek van Capron in Neustadt. Daar worden sinds jaar en dag ook alle andere campers van Carado gebouwd. De buscampers ondergaan voor komend seizoen de nodige optische aanpassingen. Naast enkele detailverbeteringen wordt de standaarduitrusting van de Carado buscampers uitgebreid, ze worden namelijk voorzien van twee Isofix plaatsen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel