Nieuwe, innovatieve koelkast voor Hobby Vantana buscamper

Hobby Vantana buscamper 2017

Hobby ontwikkelt nieuwe, originele koelkast voor Vantana

FOCKBEK – Ook Hobby heeft gemerkt dat de buscampers alsmaar populairder worden. De Vantana is  de buscamper van Hobby, en in die camper heeft Hobby voor modeljaar 2017 de nodige vernieuwingen doorgevoerd.

Het betreft hier vooral de keuken en de doucheruimte. Hobby heeft voor de Vantana een originele, en voor buscampers erg handige plek voor de koelkast gevonden. Ook de toiletruimte is ingrijpend vernieuwd.

De voornaamste wijzigingen betreffen de keuken. Wat het eerste in het oog springt is de nieuwe kookplaat/spoelbak combinatie, die er erg fraai uitziet. Als je die niet gebruikt kun je het deksel in 2 delen neerklappen. De deksels sluiten netjes vlak aan op het werkblad zodat je het werkblad op die manier kunt vergroten.

koelkast hobby vantana 2017Als je de keukenkastjes opent zie je pas wat de echte verrassing is: Hobby heeft de koelkast in de bovenkastjes ingebouwd. In samenwerking met Dometic heeft Hobby, speciaal voor buscampers, een compressorkoelkast ontwikkeld die precies de plaats van 2 bovenkastjes inneemt.

Dat heeft zo zijn voordelen. De loopruimte voor het keukenblok is bij een buscamper meestal vrij beperkt. Een koelkast die laag is geplaatst is in ergonomisch opzicht dan verre van ideaal. Het bukken gaat dan lastig omdat je weinig ruimte hebt, waardoor het niet makkelijk is om goed in de koelkast te kijken of om er iets uit te pakken. Dat is met een hoog geplaatste koelkast natuurlijk beduidend makkelijker.

De nieuwe koelkast is 140 cm breed en heeft een inhoud van 80 liter. Hij bestaat uit 2 compartimenten met in het midden nog een schuiflade. Die schuiflade is bedoeld voor flessen met een inhoud tot 0,7 liter. De deurtjes van de koelkast zien er uit als normale kastdeurtjes en passen daardoor harmonieus bij de rest van het interieur van de camper.

In de Vantana K60 Fs en K65 Es zien we ook een nieuwe natte cel. Door het gebruik van het nieuwe, draaibare en verschuifbare C220 toilet van Thetford is de in een buscamper toch altijd vrij beperkte toiletruimte efficiënter te gebruiken. De ruimte kan nu nog iets kleiner worden gemaakt maar biedt toch iets er meer ruimte om te douchen. Bovendien is er door die kleinere toilterruimte weer meer ruimte voor de bedden beschikbaar.

De Vantana buscamper is in modeljaar 2017 beschikbaar in 7 verschillende indelingen met enkele en dubbele bedden. Voor het interieur kunnen kopers kiezen uit het Ashai Esche decor in combinatie met Magnolia Metallic en Karelia Pine in combinatie met Maroon Metallic.

Like dit artikel
Tweet dit artikel