Nieuwe lichtgewicht slaapbank van Aguti

S2 slaapbank van Aguti

Nieuwe lichtgewicht slaapbank van Aguti

Aguti, dat sinds begin 2019 deel uitmaakt van AL-KO, kondigde een nieuwe tweezits slaapbank aan. De nieuwe S2-slaapbank biedt volgens Aguti een hoge mate aan comfort en is ook eenvoudig om te bouwen tot slaapplaats.

Hij wordt overigens uitsluitend geleverd aan de zogenaamde OEM-ers, dat zijn de camperproducenten en bedrijven die bestelwagens naar camper ombouwen.

Lichtgewicht

Volgens Aguti is het een lichtgewicht bank, met een gewicht van slechts 60 kilo. Dit komt ten goede van zowel het laadvermogen als het brandstofgebruik. De rug en zitting zijn voorzien van een intelligent opklapsysteem. De bank biedt mede door de verstelbare rugleuning een hoog zitcomfort maar kan dus ook makkelijk worden omgebouwd tot een comfortabele slaapplaats voor twee personen. De bank is naar keuze leverbaar met een enkele of dubbele rugleuning en één of twee veiligheidsgordels.

De Aguti S2 slaapbank past op de bekende railsystemen, maar kan ook in op maat gemaakte buscampers worden toegepast. Hij is vooral bedoeld voor de kleinere buscampers, die op basis van bijvoorbeeld de Opel Zafira Life, Citroën Space Tourer of Mercedes V-Klasse worden gebouwd.

Flexibel

Gebruikers kunnen de slaapbank ook eenvoudig naar voren en naar achteren verplaatsen, en het interieur van de camper op die manier aanpassen aan de ruimte die nodig is voor zowel de passagiers als de bagage. kan worden aangepast aan de ruimtebehoefte van de passagiers en hun bagage.

Veilig

Aguti rust de S2 slaapbank, net als de andere stoelen en banken, uit met het gepatenteerde ASBC-systeem (Aguti Safety Bend Control). Dat garandeert bij een botsing een gecontroleerde vervorming. Ook is de bank voorzien van Isofix-bevestigingspunten. De veiligheidsgordels zijn vast verbonden met de railbodem of het voertuigframe. De driepunts veiligheidsgordels kunnen, net als de twee verstelbare hoofdsteunen, zo nodig gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel