Nieuwe lichtgewicht Track tentenreeks van Robens

Nieuwe lichtgewicht Track tentenreeks van Robens

Nieuwe lichtgewicht Track tentenreeks van Robens

De Deense buitensportspecialist Robens introduceert voor het komende kampeerseizoen meerdere nieuwe tentenseries. De nieuwe Track range is een van de meest interessante, met name voor de meer veeleisende kampeerders.

Zoals Robens zelf zegt, bieden de tenten uit deze serie “kwaliteitsprestaties die de neiging hebben om te voldoen aan meer extreme weersomstandigheden”. De Track-serie is onderverdeeld in twee modellen, namelijk de Chaser en de Nordic Lynx. Die zijn ieder weer in verschillende formaten verkrijgbaar.

Chaser

De Chaser tenten zijn in drie formaten verkrijgbaar, voor 1, 2 en 3 personen. Ze hebben alle het FlexPitch systeem met de Inner Ring Suspension, waardoor je de binnen- of de buitentent flexibel op kan zetten en relatief grote ventilatieopeningen. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt voor hete, droge en winderige condities. Dergelijke omstandigheden vereisen nu eenmaal een veelzijdige ventilatie. De binnentent bestaat voor het grootste deel uit muskietengaas. Daardoor blijft hij vrij van insecten en biedt hij volop ventilatie. Als je wilt, kun je slapen met uitzicht op de sterrenhemel. Je kunt hem namelijk ook opbouwen met een halve buitentent. Dan heb je wel bescherming tegen de wind maar tegelijkertijd ook veel ventilatie, bescherming tegen insecten én een bijna panoramisch uitzicht. Wil je meer bescherming tegen de elementen, dan kun je de rest van de buitentent eenvoudig over de gehele binnentent heen trekken. Als je wit, kun je ook alleen de buitentent opzetten.

  • Buitentent: Hydrotex NRS-T, 20D nylon 380T, ripstop nylon buiten gesiliconiseerd in PU, 100% nylon
  • Binnentent: 20D nylon B3 gaas, ademend, 100% nylon
  • Grondzeil: 20D ripstop nylon 380T, PU 5000 mm, 100% nylon
  • Tentstokken: Aluminium #7001, T6, 9.5/8.5/7.9/7.0 mm, geanodiseerd
  • De Chaser 1 weegt 1,26 kilo, de Chaser 2 weegt 1,46 kilo terwijl de Chaser 3XE een gewicht van 1,86 kilo heeft.

Nordic Lynx

De Nordic Lynx tenten zijn meer bedoeld voor koudere omstandigheden en zijn ook geschikt voor winterkamperen. De Nordic Lynx is verkrijgbaar in twee formaten, voor 3 en 4 personen. Kenmerkend voor dit model is het ruime voorportaal waaronder je prima overdekt kunt koken en ook meer dan genoeg bergruimte hebt. Robens zegt dat de Nordic Lynx tenten uitblinken in gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en ventilatie. Ze hebben extra lange lussen voor de haringen en sneeuwflappen zodat je ze onder alle omstandigheden op kunt zetten. Voorts hebben ze een geheel nieuw ventilatieontwerp.

  • Buitentent: Hydrotex NRS-T, 20D nylon 380T, ripstop nylon buiten gesiliconiseerd in PU, 100 % nylon
  • Binnentent: 68D polyester 190T, ademend, 100% polyester
  • Grondzeil: 75D polyester Taffeta 210T, 10.000 mm, 100% polyester
  • Tentstokken: Aluminium #7001, T6, 10,2 mm, geanodiseerd
  • De Nordic Lynx 3 weegt 4,1 kilo, de Nordic Lynx 4 komt op 4,6 kilo.
Like dit artikel
Tweet dit artikel