Nieuwe motoren en hybride uitvoering voor Ford Transit

Ford Nugget camper

Nieuwe, sterkere motoren voor Ford Nugget

De Ford Transit Custom heeft een update ondergaan en is nu verkrijgbaar met nog krachtigere en zuinigere dieselmotoren. Omdat dit ook het basisvoertuig voor de populaire Ford Nugget is, zal ook deze populaire buscamper binnenkort met die nieuwe motoren worden geleverd.

Het nieuwe topmodel is nu de 136 kW (185 pk) versie van de 2.0 liter EcoBlue dieselmotor met een maximaal koppel van 415 Nm. Deze vervangt de vorige topmotor door 125 kW (170 pk).

Ook als hybride

Daarnaast is de verder ontwikkelde Ford Transit het eerste voertuig in zijn segment dat op verzoek wordt geleverd met innovatieve 48-volt milde hybride technologie. Deze uitvoering is optioneel verkrijgbaar is voor alle versies met handgeschakelde versnellingsbak. Het brandstofverbruik, met name in het stadsverkeer, is hiermee een stuk gunstiger. Er kan, berekend op basis van de WLTP-testprocedure, met deze nieuwe hybride variant een extra brandstofbesparing van vier procent worden verwacht.

Ford Nugget

De motorupdate zal ook beschikbaar zijn voor de recreatievoertuigen van Ford, maar helaas iets later dan de normale bedrijfswagens en personenbussen. De nieuwe motor zal in de loop van 2019 beschikbaar zijn voor alle Nugget-versies. Het is nog niet bekend of de hybride-optie ook beschikbaar zal zijn voor de Ford Nugget.

Like dit artikel
Tweet dit artikel