Nieuwe multifuctionele buscampers van Köhler Wohnmobile

Köhler Sunvan L22

Nieuwe multifuctionele buscampers van Köhler Wohnmobile

Het vlak bij Stuttgart gevestigde Köhler Wohnmobile toonde op de laatste CMT een aantal prototypes van nieuw ontwikkelde buscampers, die nu daadwerkelijk in productie gaan.

Het betreft twee compacte, multifunctionele buscampers, die Köhler op basis van een Volkswagen T6 en een Mercedes Vito bouwt. De buscampers zijn door het uitgekiende interieur ook goed voor dagelijks gebruik inzetbaar.

De Sunvan V37 en Sunvan L27 bieden tot maximaal 6 individuele zitplaatsen, die variabel kunnen worden ingedeeld. Dat is ook één van de specialiteiten van Köhler. Het bedrijf maakt daarvoor slim gebruik van een railsysteem, waarop de stoelen, banken en ander meubilair op kunnen worden bevestigd, verplaatst en uitgenomen. Een losse stoel weegt ongeveer 27 kilo en is dus redelijk eenvoudig te verwijderen als deze plaats moet maken voor bijvoorbeeld een keukenblok of grote stukken bagage. Zo kunnen deze buscampers uitstekend voor dagelijks gebruik worden ingezet, voor zowel personen en/of goederenvervoer, maar dus ook als buscamper.

Die multifunctionaliteit gaat geenszins ten koste van het woon- en slaapcomfort. Als buscamper zijn ze voorzien van een comfortabel bed van 190 x 150 cm met lattenbodem, is er voldoende plaats voor een keukenblok evenals de nodige bergruimte. De nieuwe Sunvan T22 wordt gebouwd op basis van een VW T6 met korte wielbasis. Daarin is achter de voorstoelen nog ruimte voor 2 à 3 zitplaatsen. Dit zijn alle losse stoelen, met verstelbare rugleuning en Isofix bevestigingsmogelijkheid. De stoelen kunnen desgewenst ook tegenover elkaar worden opgesteld. Als de leuningen geheel naar voren worden geklapt, maken ze plaats voor de lattenbodem van het bed.

Köhler Sunvan V27In de nieuwe, ruimere Sunvan V27, die op basis van een Mercedes Vito Tourer met lange wielbasis wordt gebouwd, ontbreekt het uiteraard ook niet aan comfort. De Sunvan V27 kan door de langere wielbasis worden uitgerust met maximaal 6 zitplaatsen. Ook hier maken de stoelen in opgeklapte toestand ruimte voor het bed. Er is ook slaapplaats in het verhoogde dak of hefdak. Daar wordt ook gebruikt gemaakt van een lattenbodem of soortgelijk slaapsysteem. Verder is er een tweepits gascomfoor aan boord, een 40 liter compressorkoelkast en meer dan voldoende bergruimte. Optioneel is er voor achterin een grote bagagebox leverbaar.

Meer informatie kun je vinden op de website van Köhler Wohnmobile.

Like dit artikel
Tweet dit artikel