Nieuwe mummieslaapzakken van Outwell

mummieslaapzakken van Outwell

Nieuwe mummieslaapzakken van Outwell

Het Deense Outwell heeft introduceert voor het komende kampeerseizoen diverse nieuwe producten, waaronder een aantal nieuwe mummieslaapzakken.

Deze bieden een bovengemiddelde isolatiewaarde. Hiermee wil Outwell tegemoet te komen aan de stijgende vraag van kampeerders die een slaapzak zoeken waarmee zij het hele seizoen kunnen kamperen.

Iets groter voor meer bewegingsvrijheid en comfort

De Deense kampeerspecialist heeft bij het ontwerpen van de mummieslaapzakken zorgvuldig een balans gezocht tussen comfort en isolatie. Volgens Outwell de belangrijkste ingrediënten voor een goede nachtrust. Daarom heet Outwell de slaapzakken iets langer en breder gemaakt. Dat geeft meer bewegingsvrijheid, wat veel meer comfort biedt.

Nieuwe vullingen

Verder introduceert Outwell met de nieuwe slaapzakken ook nieuwe isolerende vullingen, in de vorm van de nieuwe Isoball, Isoball Down en Isofill Premium Eco vullingen. Isoball bestaat uit lichtgewicht polyester clusters die grote hoeveelheden lucht vasthouden. Dit zorgt voor een verbeterd comfort en isolatie met een ‘donsachtig’ gevoel. Isoball Down is nog ‘donziger’, dit is namelijk een superzachte mix van Isoball en dons. Deze mix biedt naar eigen zeggen een superieure isolatie en gewichts/isolatieverhouding. De zachte vulling van dons biedt veel comfort maar ook de efficiënte vochtregulatie van synthetisch materiaal. Tot slot Isofill Premium Eco, dat is gemaakt van gerecycled materiaal. Het is een extra zachte gesiliconiseerde fijne holle vezelvulling, welke comfort met een hoge isolatiewaarde combineert. Met deze nieuwe materialen maakt Outwell drie nieuwe series slaapzakken: Oak, Fir & Pine.

Oak Lux en Oak Supreme

Oak mummieslaapzakken van OutwellDe Oak-serie bestaat uit de Oak Lux en de Oak Supreme. Ze hebben verschillende vulgewichten en dus ook verschillende isolatiewaarden. Door de goede isolatie zijn ze ideaal voor wie ook in de winter wil blijven kamperen. Een extra breed voeteneinde hebben ze extra veel bewegingsvrijheid en de capuchon is extra diep, waardoor hij ook ruimte aan een hoofdkussen biedt. De Oak-slaapzakken bieden volgens Outwell de perfecte balans tussen isolerende prestaties en een klein pakvolume, plus een efficiënte vochtregulatie. De onderzijde van de slaapzakken is gevuld met het innovatieve Isoball terwijl de bovenzijde een Isoball Down-mix vulling heeft. Handig zijn de dubbele ritsen, zodat kampeerders ook als ze op hun zij slapen nog een vrije rits hebben. er op gaan liggen als ze op hun zij slapen, lopen er aan de bovenrand dubbele ritsen uit. Deze ritsen houden de warmte flexibel vast, terwijl het handige bovenflappaneel een handige extra knusse optie biedt tijdens koude nachten. Het comfort blijft behouden dankzij de zandlopervorm die meer flexibel comfort biedt voor schouders en knieën, en functies zoals de extra diepe capuchon met kussensloop. Een compressiezak vermindert de omvang voor transport en de adviesprijs van deze slaapzakken bedraagt ongeveer 210 euro.

Fir Lux, Fir Supreme en Fir Supreme Long

Fir mummieslaapzakken van OutwellDe Fir-serie bestaat uit de groene Lux en de blauwe Supreme en blauwe Supreme Long. Deze hebben we het bekende smalle voeteneinde van de klassieke mummieslaapzak. Ze zijn geschikt voor een lichaamslengte tot 195 cm, de Fir Supreme Long een extra 15 cm voor langere kampeerders. De slaapzakken zijn gemakkelijk aan en uit te trekken en hebben een kussenvakje om het slaapcomfort te verhogen. Deze slaapzakken hebben een adviesprijs van ongeveer 120 euro en worden ook inclusief compressiezak geleverd.

Pine Classic, Pine Prime, Pine Lux en Pine Supreme

Pine mummieslaapzakken van OutwellDe goedkopere Pine slaapzakken hebben een adviesprijs van ongeveer 55 euro. Evengoed bieden een uitstekend comfort en isoleren ze voldoende voor gebruik gedurende het grootste deel van het jaar. Ook hier zien we de klassieke mummievorm. Deze zorgt voor een goede pasvorm om de warmte vast te houden. De temperatuur kan gemakkelijk worden aangepast via de ritssluiting aan de zijkant. De Pine Classic, Pine Prime, Pine Lux en Pine Supreme hebben verschillende vulgewichten. De isolatie bestaat uit het beproefde Outwell Isofill waarvan het comfort wordt verhoogd door een superzachte tijk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel