Nieuwe Natuurkampeerterreinen en kano-aanlegsteigers

tent camping natuurkampeerterrein

Maar liefst 5 nieuwe natuurkampeerterreinen in 2015

NIEUWEGEIN – Net als ieder kampeerseizoen verscheen ook deze winter weer een nieuwe editie van Het Groene Boekje, de kampeergids met een overzicht van alle Natuurkampeerterreinen in Nederland.

Er zijn in 2015 maar liefst vijf nieuwe Natuurkampeerterreinen bij gekomen, waar men kan kamperen in harmonie met de natuur.

De nieuwe Natuurkampeerterreinen die door Stichting De Groene Koepel (voorheen Stichting Natuurkampeerterreinen) zijn erkend, zijn de volgende:

  • De Buorkerij in Dedgum (Friesland)
  • Landgoed Buiten in Midlaren (Drenthe)
  • Distelheide in Doetinchem (Gelderland)
  • Nijveld in Laren (Gelderland)
  • Het Smokkelpad in Groesbeek (Gelderland)

Met deze vijf nieuwe kampeerterreinen komt het aantal Natuurkampeerterreinen in Nederland op 132. Alle terreinen kenmerken zich door aandacht voor natuurbeleving, duurzaamheid en cultuurhistorie.

Zoals eerder vermeld, zijn er ook twee nieuwe GroepsNatuurkampeerterreinen bij gekomen: in Sellingen en in Pijnacker.

Kanoërs

Nieuw in Het Groene Boekje is de aandacht voor kanoërs. Bij elk Natuurkampeerterrein is aangegeven of er een kano-aanlegsteiger in een straal van 500 meter te vinden is. Op deze manier kunnen kanoërs gemakkelijker een kano-trektocht langs Natuurkampeerterreinen inplannen.

Het Groene Boekje verschijnt dit jaar in een oplage van 53.500 exemplaren. Achter in de gids zit de Natuurkampeerkaart, die nodig is om op de Natuurkampeerterreinen te mogen kamperen. Door het tekenen van de kaart geven kampeerders aan met respect om te gaan met de natuur en de rust op de terreinen.

Kijk voor meer informatie op: www.natuurkampeerterreinen.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel