Nieuwe plisségordijnen van Dometic

Dometic rollo camper

Nieuwe Dometic rollo’s voor Ducato, Jumper en Boxer

ETTEN-LEUR – Het speciale verduisteringssysteem FP 200 van Dometic beschermt de cabine van de camper niet alleen tegen nieuwsgierige blikken, maar ook tegen de zon én koude.

Dometic toonde deze nieuwe serie plisségordijnen, tezamen met de vele andere noviteiten, op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Uiteraard zorgen deze gordijnen ook voor een extra stukje isolatie, wat bij de doorgaans enkele ramen van de cabine van een halfintegraal camper of buscamper zeker geen overbodige luxe is. Het zijn dan ook dubbel uitgevoerde gordijnen, zodat ze inderdaad voldoende isoleren.

Dometic claimt dat deze gordijnen perfect passen bij zowel de ramen als het interieur, zodat dit een keurige manier is om de ramen van de cabine af te schermen en isoleren. Voorts zijn ze volgens Dometic eenvoudig en snel te monteren en kunnen ze door de toepassing van het Duette materiaal tegen een stootje. Dat materiaal filtert overigens ook zo’n 99% van de UV-straling.

Dometic levert de FP200 verduisteringsgordijnen vooralsnnog alleen voor de Fiat Ducato en de overeenkomstige Peugeot Boxer en Citroen Jumper. Dit zijn de populairste modellen zodat men met één set een groot deel van de markt bedient.

De gordijnen zijn via de Dometic dealers verkrijgbaar voor 279 euro. In combinatie met bijpassende isolerende rollo’s voor de zijramen komen ze op 499 euro per set.

Like dit artikel
Tweet dit artikel