Nieuwe ‘RouteComfort Evo’ comfortveerpoten van Goldschmitt

Goldschmitt 'RouteComfort Evo’ comfortveerpoten

Nieuwe ‘RouteComfort Evo’ comfortveerpoten van Goldschmitt

Goldschmitt, de ‘onderstelspecialist’ van de Erwin Hymer Group, heeft al enkele jaren comfortveerpoten in het leveringsprogramma. Deze bekende veerpoten uit de RouteComfort-serie worden dit voorjaar uitgebreid met de nieuwe Evo-variant.

Deze innovatieve veerpoten zorgen voor nog meer comfort op de vooras. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor buscampers en halfintegraal campers met een korte overhang achter, gebaseerd op de Fiat Ducato of de zustervoertuigen van Citroën of Peugeot.

Meer comfort en veiligheid

De standaardvering van deze campers geeft normaal gesproken wel eens wat irritatie door trillen, schokken of zelfs bokken. De RouteComfort van Goldschmitt verbeteren het comfort aanzienlijk door hun aanzienlijk zachtere veerconstante en de speciaal afgestemde schokdempers. Dit voorjaar komt er een herziene versie van deze beproefde comfortveerpoten.

Innovatieve schokdempers

De nieuwe veerpoten met de naam “RouteComfort Evo” zijn uitgerust met innovatieve schokdempers. Deze zorgen dankzij de automatische aanpassing van de dempingskracht onder alle wegomstandigheden voor een optimale demping. De dempingskracht wordt, afhankelijk van de intensiteit van de oneffenheden en de daaruit voortvloeiende trillingen (amplitudes), volautomatisch verlaagd of verhoogd. Deze technologie zorgt voor een nog comfortabeler demping tijdens een rustige rit, maar ook voor uiterst stabiele en veilige rijeigenschappen tijdens dynamische ritten waarbij meer van de wendbaarheid van het voertuig wordt gevraagd. Goldschmitt kan de klanten daarmee een veerpoot aanbieden die een soepele, comfortabele en vooral veilige rijervaring biedt.

Enerzijds verhogen de veerpoten het rijcomfort, anderzijds bieden ze ook meer veiligheid. De veerpootvarianten worden afzonderlijk gebruikt, afhankelijk van de feitelijke voorasbelasting van het betrokken voertuig. De RouteComfort Evo veerpoten zijn vanaf het voorjaar van 2021 beschikbaar zijn voor de Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper vanaf modeljaar 2006. De adviesprijs per set bedraagt € 999,- exclusief montage.

Like dit artikel
Tweet dit artikel