Nieuwe semi-flexibele Telair Black Coolflex zonnepanelen voor campers en caravans

semi-flexibele Telair Black Coolflex zonnepanelen

Nieuwe semi-flexibele Telair Black Coolflex zonnepanelen voor campers en caravans

Teleco, de specialist op het gebied van elektrische en elektronische accessoires voor campers en caravans, heeft nieuwe semi-flexibele zonnepanelen uitgebracht.

Omdat deze panelen enigszins flexibel zijn, kunnen kampeerders deze nog gemakkelijker op het dak van hun camper of caravan aanbrengen, ook als dit niet geheel vlak is. Bovendien functioneren ze ook goed bij hoge temperaturen, wel zo handig als ze direct tegen het dak zijn bevestigd.

Onafhankelijk van het lichtnet

Zonnepanelen zijn niet alleen een milieuvriendelijke manier om stroom op te wekken. Ze vormen voor camperaars en caravanners ook een manier om de accu van hun voertuig onafhankelijk van het lichtnet op te laden. Dat maakt de mogelijkheden om ‘off grid’ te overnachten een stuk groter. Bovendien is het opwekken van energie met behulp van hernieuwbare energiebronnen voor kampeerders natuurlijk ook een goede manier om hun ecologische voetafdruk verminderen.

Semi-flexibel

De nieuwe, semi-flexibele zonnepanelen van Teleco, genaamd Telair Black Coolflex, zijn speciaal ontworpen om op het dak van een camper of caravan te worden geplaatst. Deze panelen hebben een maximale buiging van 10%. Ze kunnen daardoor ook worden geplaatst op een dak dat niet volledig vlak is. Ze zijn bovendien opgebouwd uit 9 lagen, waardoor ze betere prestaties leveren dan de vaste panelen. Ze functioneren ook goed bij hoge temperaturen, wel zo handig als ze direct tegen het dak zijn bevestigd.

Drie modellen

De Telair Black Coolflex zonnepanelen zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden, ook hebben ze een lange levensduur. Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar: TBCF 100 WS, TBCF 135 WS en TBCF 150 WS. De verschillen tussen deze modellen zit in het vermogen dat ze kunnen produceren: 100 watt, 135 watt en 150 watt. De panelen zijn volgens Teleco zeer eenvoudig te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel