Nieuwe serie Scandinavia tenten van Robens

Robens Scandinavia tenten

Scandinavia, nieuwe serie lichtgewicht tenten van Robens

ZOETERMEER – Wie echt in de natuur wil kamperen, moet behoorlijk hoge eisen aan de kampeeruitrusting stellen. Je bent er in de wildernis immers echt op aangewezen.

Robens, de bekende producent van tenten en andere buitensportartikelen, speelt daar op in met de nieuwe Scandinavia serie. Deze nieuwe tenten voldoen volgens Robens volledig aan de uitdagingen die de wildernis stelt.

De Scandinavia-reeks bestaat uit vier 2-persoonstenten, de Kite, Kestrel, Goshawk en Raptor, alsmede de 3-persoons Osprey 3EX. Het zijn alle zogenaamde ‘technische’ tenten waarbij de nadruk ligt op de robuustheid en gebruiksgemak, waarbij het pakvolume en het gewicht zeker niet uit het oog is verloren. Volgens Robens zijn alle tenten in de Scandinavia serie snel en gemakkelijk op te zetten. Ze bieden voor hun gewicht en pakvolume ook relatief veel ruimte. Uiteraard zijn ze gebaseerd op de eerdere, beproefde Robens ontwerpen. De tentstokken van de Scandinavia reeks zijn vervaardigd uit een hoogwaardige DAC metaallegering. De adviesverkoopprijzen van de tenten in de Scandinavia serie lopen op van ongeveer 450 euro tot 650 euro.

Ripstop polyester

Robens gebruikt voor de Scandinavia tenten het unieke Robens HydroTex SP 30D ripstop polyester stof. Het materiaal is aan beide zijden gesiliconiseerd om hoge waterdichtheid (3.000 mm) te garanderen. Er is gekozen voor polyester in plaats van nylon, omdat polyester beter bestand is tegen UV-straling en bovendien beter waterafstotend is. De vezels van polyester absorberen dus veel minder water, waardoor de Scandinavia tenten onder natte omstandigheden veel stabieler blijven.

Kite

Robens Kite tentDe Robens Kite weegt slechts 2,15 kg. De tent heeft dan ook slechts één echte koepel. Er is extra hoogte bij de voeten en het hoofd gerealiseerd door middel van twee kleinere eindkoepels. Ondanks het geringe gewicht heeft de tent een relatief ruim voorportaal.

Kestrel

Robens KestrelDe Kestrel-koepeltent weegt met 2,69 kg iets meer. Het betreft een koepeltent met twee portalen/deuren waarbij de buitentent eerst of als één geheel kan worden opgezet. De hoofdruimte in de voorruimtes wordt vergroot door een dwarsstok in de nok.

Goshawk

Robens Goshawk tentDe Goshawk is een doorontwikkeling van een aantal prijswinnende Robens ontwerpen. De tent weegt 2,89 kg en heeft twee portalen. Aan één kant kan het portaal worden uitgebouwd tot een beschutte luifel met zijwanden.

Raptor

Robens Raptor tentDeze tunneltent weegt 2,99 kg. De Raptor heeft een laterale tentstok. Deze loopt door een vlakke hoes om de stabiliteit te verhogen zonder dat de tent meer wind vangt. Ook de Raptor heeft twee portalen met buitendeuren.

Osprey

Robens Osprey tentDe Osprey 3EX is dus de enige 3-persoons tent in de Scandinavia serie van Robens. Het is een ruime tunneltent met een opvallend ruim voorportaal, ideaal om bij slecht weer je spullen in op te slaan of om te verblijven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel