Nieuwe serie slimme acculaders van Teleco

Teleco TBC3i PRO acculader

Nieuwe serie slimme acculaders van Teleco

Het goed kunnen laden van de huishoudaccu van een campers is belangrijk om onafhankelijk van externe energie te kunnen zijn en om een lange levensduur van de accu te garanderen.

De nieuwe innovatieve acculaders TBC3i Pro van de Teleco Group zijn bedoeld om de beste resultaten te behalen bij een laag gewicht en bijzonder compacte afmetingen.

De TBC3i Pro acculaders zijn geschikt voor netspanningen van 110 en 230V en bevatten ook een laadomvormer voor de dynamo van het voertuig alsmede een laadregelaar met MPPT-technologie voor zonnepanelen. Hierdoor worden de accu’s van de camper, onafhankelijk van de energiebron, in elke situatie automatisch opgeladen. Niet alleen tijdens het stilstaan, maar ook tijdens het rijden. De ingebouwde laadomvormer garandeert altijd een volledige oplading, zowel op korte afstanden als op lange afstanden. De bedrading en de aansluitingen zijn beperkt tot het minimum voor een eenvoudigere en vlottere installatie.

Specifieke laadcurve voor iedere accusoort

Alle modellen van de nieuwe serie acculaders zijn voorzien van een geavanceerde druppellader om de accu’s ook tijdens lange stallingsperiodes volledig geladen te houden. Er zijn acht specifieke laadcurves op basis van het soort accu: loodzuuraccu’s, AGM accu’s, gelaccu’s en LiFePO4 accu’s.

De AC netlading kan handmatig in- of uitgeschakeld worden of bijvoorbeeld in landen waar de capaciteit van het elektriciteitsnet bijzonder laag is, is het mogelijk om de capaciteit (AC Power Limit) te verminderen. Een speciale beschermingsfunctie verzekert dat de AC netlading opnieuw ingeschakeld wordt als het risico bestaat dat de huishoudaccu volledig ontladen raakt.

Display

Optioneel kunnen de acculaders TBC3i PRO ook worden voorzien van een bijpassend bedieningspaneel met LCD-display waarop alle belangrijke informatie wordt getoond, zoals de staat van de verschillende laadbronnen, spanning van de startaccu, spanning van de huishoudaccu en actuele laadstroom. Als de zonnemodule in werking is, toont het display de instant zonne-energie (W) en de energiewaarden (Wh en Ah).

Het display is voorzien van achtergrondverlichting om uitstekende leesbaarheid te verzekeren, met een zeer laag stroomverbruik. Het monteren wordt vergemakkelijkt door de “plug-and-play” aansluiting, via de meegeleverde 5 meter lange kabel en kan ook gedaan worden nadat de acculader geïnstalleerd is. De bedrading en de aansluitingen van de acculaders zelf zijn beperkt tot het minimum voor een eenvoudigere en vlottere installatie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel