Nieuwe slaapmatten van Vaude met hoog ligcomfort

Vaude slaapmatten

Nieuwe slaapmatten van Vaude met hoog ligcomfort

FRIEDRICHSHAFEN – De Duitse outdoorspecialist Vaude introduceerde op de Outdoor Messe in Friedrichshafen een nieuwe serie slaapmatten met een verregaand verbeterd ligcomfort.

De nieuwe slaapmatten zijn gebaseerd op een geheel nieuwe 3D-constructie, waarmee het merk volgens eigen zeggen nieuwe maatstaven zet voor kampeerders en buitensporters.

Vaude heeft de slaapmatten net op de Outdoor beurs geïntroduceerd, dus we moeten nog even wachten voordat ze daadwerkelijk verkrijgbaar zijn. Het is de bedoeling dat ze voor het kampeerseizoen 2018 in de winkels liggen.

Buitensporters en kampeerders kunnen kiezen uit een grote range aan slaapmatten, waarbij ze een optimaal compromis tussen afmetingen, gewicht en ligcomfort kunnen vinden. Alle matten zijn vervaardigd met het oog op een duurzaam materiaalgebruik.

Performance slaapmat

De 7 cm dikke Performance mat met PrimaLoft isolatie vormt de basis van de range. Hij is ontwikkeld voor buitensporters die een zo gering mogelijk gewicht en compacte afmetingen willen. Daarom maakt Vaude gebruik van het PrimaLoft® Black Insulation ECO materiaal, dat tegen de bovenzijde van de slaapmat is aangebracht. Er is van de Performance mat ook een winterversie, waarbij het  isolatiemateriaal in een hoge dichtheid van 200 g/m² (ipv 60 g/m²) tegen de bovenzijde van de slaapmat aangebracht. Hierdoor wordt een optimale isolatie gewaarborgd. De klein oprolbare mat is rechthoekig met afgeronde hoeken, waarmee hij een goed compromis vormt tussen een laag gewicht en een maximaal comfort. De Performance matten zijn verkrijgbaar in 2 formaten. De M meet 183 x 51 cm, de L meet 196 x 61 cm.

Hike slaapmat

De Hike is bedoeld voor trekkers en hikers die een comfortabele slaapmat zoeken, die evengoed compact en licht is. Daarom maakt Vaude ook hier gebruik van de nieuwe 3D-constructie. Daardoor hebben de matten een grote nuttige oppervlakte en kunnen ze ook naadloos zij-aan-zij worden gelegd. Ook de Hike slaapmat is leverbaar in 2 verschillende formaten en in een speciale winterversie.

Dream slaapmat

De Dream is de meest comfortabele mat uit de serie. Hij is leverbaar in een dikte van 7,5 en 10 cm. Ook deze mat heeft een grote nuttige oppervlakte en kan naadloos zij-aan-zij worden gelegd. Het zachte bovenmateriaal zorgt voor een nog hoger ligcomfort.

Pump it up!

Slaapmatten kun je het beste opblazen met een pompje of opblaaskussen. Als je ze met de mond opblaast, wat sowieso heel wat energie kan kosten, loop je kans op schimmelvorming door het vocht in onze adem. Met nieuwe oppompzak van Vaude kun je slaapmatten makkelijk en snel opblazen. Het leuke van deze zak is, dat je hem ook gewoon als opbergzak voor bijvoorbeeld de slaapzak kunt gebruiken. Met een gewicht van slechts 80 gram spaar je hier bijna het volledige gewicht van de pomp uit.

Pump Pillow

Om lekker te slapen, is een hoofdkussen ook noodzakelijk. Het slechts 145 gram wegende Pump Pillow is een hoofdkussen en pomp in één. Het is klein te verpakken en geschikt voor de meest gangbare slaapmatjes.

Like dit artikel
Tweet dit artikel