Nieuwe slaapzakkencollectie van Rab

slaapzakken van Rab

Nieuwe slaapzakkencollectie van Rab

Rab, het Britse outdoormerk dat ook op het Europese vasteland steeds populairder wordt, onthult voor het komende kampeerseizoen een nieuwe collectie slaapzakken.

De nieuwe slaapzakkencollectie omvat diverse vernieuwingen bij zowel de donsslaapzakken als de synthetische slaapzakken. Ook gebruikt Rab voor deze nieuwe collectie slaapzakken meer gerecyclede stoffen dan ooit.

Rab

Onder buitensporters en lichtgewicht kampeerders zal Rab geen nadere introductie nodig hebben. Rab Carrington, oprichter van het Britse merk, ontwikkelde zijn eerste slaapzak al in 1981. Die slaapzak maakt hij nog helemaal thuis. Later zou het merk zich ontwikkelen tot een van de bekendste outdoormerken met een breed assortiment, en valt inmiddels onder de grote Equip Groep.

Slaapzakken

De kleding van Rab is wellicht het meest bekend omdat die nu eenmaal meer opvalt, maar ook de slaapzakkenlijn van Rab heeft een goede reputatie. Het zijn overigens voornamelijk mummieslaapzakken, omdat Rab zich van oudsher vooral op bergbeklimmers en backpackers richt. Alle donzen slaapzakken van Rab worden nog steeds met de hand gevuld in de eigen fabriek van Rab in Derbyshire om zo de hoogst mogelijke kwaliteit en prestaties te kunnen garanderen.

CO2-neutraal in 2030

Rab streeft ernaar om tegen 2030 geheel CO2-neutraal te kunnen werken. Rab’s Product Director Tim Fish: “We hebben hard gewerkt en veel onderzoek gedaan, met als resultaat dat het nieuwe assortiment meer gerecyclede materialen gebruikt dan ooit om onze missie te ondersteunen om tegen 2030 een netto nul-uitstoot te bereiken.”

Nieuw service centre

Rab heeft onlangs een nieuw Service Centre geopend in Leusden. Hier kunnen kopers van Rab-producten terecht voor een deskundige was- en reparatieservice, waarmee ze de levensduur van hun kostbare uitrusting kunnen verlengen.

Nieuwe 2022 slaapzakkencollectie

Nieuwe slaapzakkencollectie van RabDe nieuwe collectie verlegt naar eigen zeggen de “grenzen van slaapzaktechnologie, functionaliteit, bescherming en comfort”. Geïnspireerd door Rab’s eigen “Masters of Insulation” erfgoed” verlegt men niet alleen de nodige grenzen maar wil men ook de impact op het milieu verminderen.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe slaapzakkencollectie had men zich tot doel gesteld dat de slaapzakken de lichaamswarmte nog efficiënter vast moeten houden en dat er meer gerecyclede materialen dan ooit moeten worden gebruikt.

Tim Fish: “Deze nieuwe serie slaapzakken is Rab’s meest geavanceerde tot nu toe – een combinatie van meer dan vier decennia aan expertise met de nieuwste technische en duurzame innovaties. Onze collectie slaapzakken, ontwikkeld ‘voor Mountain People, door Mountain People’, is prestatiegericht en bewezen tijdens expeditie zodat het bergbeklimmers gemoedsrust geeft in het veld.”

De nieuwe en vernieuwde modellen uit de 2022-collectie slaapzakken van Rab bestaat uit de modellen Andes Infinium, Neutrino, Alpine, Solar Ultra en Solar Eco. Het assortiment loopt hiermee van allround slaapzakken voor avonturiers tot slaapzakken voor serieuze alpine tochten onder extreme omstandigheden.

Andes Infinium

Rab heeft de Andes Infinium slaapzakken grotendeels vernieuwd. Ze hebben nu een Gore-Tex Infinium Windstopper-buitentijk gekregen. De innovatieve TILT-technologie reflecteert de warmte naar binnen en vermindert het stralingswarmteverlies. De vulling bestaat uit 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking. Deze slaapzakken bieden dezelfde warmte- en weersbescherming als de expeditiemodellen van Rab maar zijn slanker van vorm. Daardoor hebben ze ene kleiner pakvolume en zijn ze ook lichter.

Neutrino

Ook de Neutrino slaapzakken, die voor seizoen 2022 geheel vernieuwd zijn, hebben een vulling van 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking. De buitentijk is van Pertex Quantum 100% gerecycled nylon met een fluorkoolstofvrije DWR (Durable Water Repellent) coating. Ze bieden een goede verhouding tussen warmte en gewicht waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor snelle en lichte avonturen zoals bergbeklimmen, bikepacking en backpacking.

Alpine

Voor de buitenzijde van de vernieuwde Alpine slaapzakken gebruikt Rab eveneens Pertex Quantum 100% gerecycled nylon met fluorkoolstofvrije DWR-coating. Alleen hebben deze slaapzakken een 650FP eendendons vulling met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking. Deze slaapzakkenlijn combineert een hoogstaand comfort met een laag gewicht en voldoende warmte-isolatie, waardoor deze voor uiteenlopende bergavonturen geschikt zijn.

Solar Ultra

De Solar Ultra slaapzakken bieden volgens Rab superieure prestaties in koude en vochtige omstandigheden. Dit dankzij de TILT-technologie om stralingswarmteverlies te verminderen en het gebruik van 100% gerecyclede Stratus synthetische laagisolatie voor een verbeterde isolatie. Ook hier maakt Rab gebruik van gerecyclede stoffen met fluorkoolstofvrije DWR.

Solar Eco

Ook bij de ontwikkeling van de slaapzakken uit het nieuwe Solar Eco-assortiment is Rab zeer bewust met het milieu omgegaan. Ze zijn gevuld met 100% gerecyclede Stratus synthetische isolatie. De buitentijk is van 100% gerecycled materiaal, die ook nu weer is voorzien van een fluorkoolstofvrije DWR-coating. Deze lichtgewicht zijn geschikt voor een breed scala aan activiteiten, waaronder backpacken, bergtochten en kamperen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel