Nieuwe slaapzakkenlijn bij Therm-a-Rest

slaapzakken Therm-a-Rest

Nieuwe slaapzakkenlijn bij Therm-a-Rest

Therm-a-Rest’s nieuwe “W.A.R.M. Fit” principe is bedoeld voor rugzak-, fiets- en andere lichtgewicht kampeerders die comfortabel willen slapen maar een kleine en compacte slaapzak zoeken.

De afkorting W.A.R.M. staat overigens voor “With Additional Room for Multiple positions”. De slaapzakken bieden dus wat meer ruimte zodat je ook eens op een andere manier kunt gaan liggen. Dat is iets wat bij dergelijke mummieslaapzakken niet altijd het geval is.

Die extra bewegingsvrijheid heeft therm-a-Rest weten te creëren zonder dat dit ten koste gaat van de isolatie. Dit komt doordat men goed heeft gelet op de maten en verhoudingen van het menselijk lichaam, en waar het lichaam tijdens het slapen het meest gebaat is bij wat extra of juist minder isolatie. Zo is er bij de voeten wat extra isolatie toegevoegd volgens het Toe-asis principe.

Questar

De nieuwe Questar slaapzak is – afhankelijk van de gekozen uitvoering – geschikt voor in de zomer of ook in voor/najaar en zelfs voor in de winter. Hij is naar keuze namelijk geschikt voor omgevingstemperaturen tot 0, -6 en -18 graden. De Questar is behoorlijk compact als je hem oprolt zodat hij altijd wel in de rugzak of fietstas past. Het is een wat ruimer model dat de thermische isolatie van een mummieslaapzak weet te combineren met een ruimere snit zodat je veel bewegingsvrijheid hebt. Alle drie de uitvoeringen zijn voorzien van “Nikwax Hydrophobic Down”. Dit dons absorbeert 90% minder vocht zodat het ook beter isoleert tijdens vochtige omstandigheden. Bovendien droogt dit dons ook vele malen sneller. De SynergyLink Connectors zijn handig om de slaapzak aan de (Therm-a-Rest) slaapmat te bevestigen. De 0 graden-uitvoering weegt 850 gram.

Saros

De Saros slaapzakken hebben een synthetische vulling. Deze zijn daardoor bij uitstek geschikt om te kamperen bij vochtige omstandigheden. Ook de Saros-lijn heeft de genoemde W.A.R.M. Fit. Hij is leverbaar in twee soorten, voor 0 en -19 graden. Voor de vulling is gekozen voor het waterafstotende eraLoft materiaal dat holle vezels bevat. Net als de Questar hebben ook de Saros-slaapzakken SynergyLink Connectors. De 0 graden-uitvoering van de Saros weegt 1050 gram.

Corus en Vela

Therm-a-Rest introduceert ook twee taps toelopende dekenmodellen, de Corus en Vela. De eerste is een eenpersoons slaapzak, de tweede is een tweepersoons model. Beide zijn ze geschikt voor temperaturen tot -6 graden en dus echte “drie seizoenen”-modellen. Therm-a-Rest heeft ook voor de Corus en Vela slaapzakken gekozen voor “Nikwax Hydrophobic Down” en een speciale snit waarborgt de afwezigheid van koudere plekken. De Corus weegt 734 gram, de Vela weegt 1268 gram.

Like dit artikel
Tweet dit artikel