Nieuwe Starlet Graphite-serie bij Sterckeman

Nieuwe Starlet Graphite-serie bij SterckemanHet Franse caravanmerk Sterckeman is evenals zustermerk Caravelair onderdeel van de Trigano Group. Sterckeman breidt het leveringsprogramma dit jaar uit met een geheel nieuwe serie, de Starlett Graphite.

Deze nieuwe serie, die in feite een aantrekkelijk geprijsde doch extra complete uitvoering van de normale Starlett Comfort is. Ook kenmerkt de Graphite door een ietwat afwijkend interieurdesign waarbij donkergrijs de boventoon voert. Daarnaast zien we ook de nodige noviteiten bij de andere Sterckeman-series.

Sterckeman Easy

De Sterckeman Easy is het instapmodel van de Franse caravanproducent. Deze scherp geprijsde caravans krijgen in modeljaar 2021 een nieuwe bumper. Ook de graphics worden aangepast en zijn iets kleurrijker. Verder heeft Sterckeman besloten om de Easy 430 PE te vervangen door de 470 PE. Ook dit is een zogenaamde kinderkamerindeling maar is iets langer. Daardoor biedt de 470 PE meer slaapcomfort door een breder stapelbed. Ook heeft hij meer loopruimte. In diezelfde opbouwlengte komt ook een geheel nieuwe indeling, de Easy 470 LJ. Deze caravan heeft achterin een treinzit met daarnaast de toiletruimte. Voorin heeft deze caravan enkele bedden. In het midden zien we een compleet uitgevoerd middenkeuken. Bijzonder is dat men het bed desgewenst om kan bouwen tot een king-size bed.

Extra pakketten

De standaarduitrusting van de Easy serie kan worden uitgebreid met twee pakketten. Het Pack Touring omvat een AKS 3004 stabilisator, schokbrekers, serviceluik 75×30 cm alsmede een reservewielhouder in de disselbak. Wie voor het Pack Performance kiest, krijgt een 5 liter Trumatherme boiler, handdouche, een Midi Heki dakluik van 70×50 cm, een hordeur, een vaste watertank van 30 liter en 3 extra LED-leesspots.

Sterckeman Starlett Comfort

Bij de Starlett Comfort kiezen kopers voor een goede en compleet uitgeruste caravan tegen zeer concurrerende prijs. In kampeerseizoen krijgt de Starlett Comfort een nieuwe stoffering. In tegenstelling tot de Easy-serie vervalt hier een wat grotere indeling met kinderkamer. Nieuw in deze serie is een wat compactere indeling (zonder kinderkamer): de Starlett Comfort 420 CP. Deze indeling, met een binnenlengte van 4,20 meter, heeft voorin een dwarsbed. In het midden zien we links een treinzit met daar tegenover de nodige kastruimte. De toiletruimte en de keuken bevinden zich achterin.

Sterckeman Starlett Graphite

De Starlett Graphite is dus de geheel nieuwe serie. De Starlett Graphite wordt het hele jaar voor een scherpe prijs aangeboden en bevat ten opzichte van de Starlett Comfort een flinke hoeveelheid extra’s. Zo heeft deze serie een speciaal “Graphite” interieur design, rondverwarming, ultra heat elektrische verwarming, verzwaarde uitdraaisteunen, lichtmetalen velgen, reservewiel, hordeur, dissel-afdek, sportieve dakreling, buitendeur met raam, grijze polyester wanden en luxe bekleding. Bovendien zijn de 430 CP en 470 CP voorzien van een 150 liter ladekoelkast.

Indelingen

Sterckeman heeft voor de Starlett Graphite vooralsnog drie indelingen geselecteerd: de 390 CP, de geheel nieuwe 430 CP alsmede de 470 CP. Elke indeling is geschikt voor vier personen. De Starlett Graphite 430 CP is geheel nieuw ontwikkeld. Deze compacte caravan heeft een binnenlengte van 4.50 meter met een dwarsgeplaatst tweepersoons bed aan de voorzijde. In het midden staat de toiletruimte tegenover een relatief ruime keuken van 165 cm breed. Achterin heeft de Starlett Graphite 430 CP een ruime treinzit met daarnaast de hangkast.

Sterckeman Evolution

Het topmodel van Sterckeman is de Evolution. Deze serie krijgt dit modeljaar een nieuw interieur met een frisse uitstraling. Uiteraard hebben de caravans van deze serie een uitgebreide standaarduitrusting waarbij de 150 liter XL-Freeze koelkast de blikvanger is.

Ook in deze serie zien we komend modeljaar een nieuwe indeling. De Sterckeman Evolution 520 CP heeft een ruime rondzit, een keuken met bar en langwerpige kookplaat alsmede een groot rechthoekig bed.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel