Nieuwe Truma VarioHeat verwarmingen voor buscampers en compacte caravans

Truma VarioHeat

Truma VarioHeat verwarmingsunit voor buscampers en compacte caravans

ZOETERMEER – De beproefde Trumatic E 2400 en E 4000 verwarmingsunits hebben een opvolger gekregen in de vorm van de nieuwe Truma VarioHeat.

Deze is verkrijgbaar in twee versies, namelijk één met een thermisch vermogen van 2.800 Watt (de VarioHeat eco) en één met 3.700 Watt (de VarioHeat comfort).

Beide units zijn compleet nieuw ontwikkeld, volgens projectleider Thomas Hartmann. Beide VarioHeat modellen hebben dezelfde, ruimtebesparende afmetingen. Ook de toestellen erg licht, ze wegen slechts 5,1 kilo. Daarmee zijn ze zo’n 50% lichter dan de Truma S-verwarmingsunits. Evengoed hebben de VarioHeat apparaten een hogere capaciteit. De VarioHeat eco heeft bijvoorbeeld 15% meer verwarmingscapaciteit en 100% meer volumestroom dan de oudere Truma E 2400 verwarming.

Digitaal bedieningspaneel

Truma display VarioHeatKampeerders krijgen qua bediening het comfort van thuis. De nieuwe VarioHeat kun je comfortabel bedienen via het digitale bedieningspaneel Truma CP plus VarioHeat.

Hiermee kun je niet alleen de binnentemperatuur exact instellen maar ook ventilatorstand kiezen en de timer programmeren. Kies je voor de „Eco“-modus, dan wordt de verwarmingscapaciteit automatisch geregeld en aangepast aan de gekozen temperatuur. Bij de „Boost“-stand wordt het voertuig razend snel opgewarmd terwijl de „Night“-functie voor een stille werking zorgt, vooral ’s nachts. „De CP plus VarioHeat is identiek opgebouwd aan het Combi bedieningspaneel.

De beproefde functies en de bekende wijze van gebruik maken het de klanten gemakkelijk om ermee te werken“, aldus Hartmann. Kampeerders die een airconditioninginstallatie van Truma hebben gemonteerd, kunnen deze eveneens via de CP plus bedienen.

Flexibele inbouw

De Truma VarioHeat kan in uiteenlopende posities – staand of liggend – worden ingebouwd, op bijna elke willekeurige plek in het voertuig. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om de VarioHeat ook onder de vloer in te bouwen. Dat biedt maximale vormgevingsvrijheid voor de voertuigfabrikant, terwijl de klanten kunnen profiteren van extra bergruimte in het voertuig.

Like dit artikel
Tweet dit artikel