Nieuwe uitvoering Brand Magellan voortent

Brand Magellan 300 seizoenstent

De Magellan 300 seizoenstent van Brand

Brand toonde op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht een vernieuwde versie van de bekende Magellan 300 voortent. De Magellan 300 is een seizoensvoortent die dankzij verwisselbare elementen op verschillende manieren kan worden gebruikt.

Ook is deze tent goed afwasbaar, zodat je al het vuil dat er gedurende een heel kampeerseizoen op de camping op komt, weer makkelijk van af kunt halen.

Naast het feit dat een seizoenstent natuurlijk ook heel duurzaam en robuust moet zijn, wordt er vaak niet zo goed op gelet in hoeverre je een voortent goed schoon kunt maken. Met name de caravanners die met hun caravan een seizoensplaats op een boomrijke campeing hebben staan, kunnen zich ongetwijfeld herinneren hoeveel tijd en moeite het kostte om de voortent aan het einde van het seizoen weer toonbaar te kunnen maken.

Brand heeft de Magellan 300 zo gemaakt, dat je alle elementen van de voorwand kunt verwisselen. Daardoor kun je als kampeerder zelf bepalen waar je de voordeur wilt hebben. Ook de zijwanden zijn uitwisselbaar, zodat je ook daar kunt kiezen of de deur in de linker- of rechterzijwand zit. Hierdoor kun je, mede dankzij de grote diepte van 3 meter, de voortent zo inrichten dat je optimaal van de ruimte kunt profiteren.

Voor het dak maakt Brand gebruik van Ten Cate All Season Residential (260 gr/m²). Dit materiaal is geheel synthetisch en heeft een metallic coating aan de buitenzijde. De binnenzijde is decoratief bedrukt. De wanden zijn gemaakt van Cate All Season Touring (240 gr/m²). Ook dit is geheel synthetisch en aan de buitenzijde gecoat. De tent is zoals gezegd afwasbaar en heeft een gereduceerde condensvorming. Dat laatste wordt niet alleen mogelijk gemaakt door het gebruikte materiaal, maar ook door de uitgekiende ventilatie. De stokken zijn van staal, ø 28 x 1 mm. Uiteraard zijn er tegen meerprijs o.a. ook een zonneluifel en uitbouw leverbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel