Nieuwe Van-Star fietsendragers van Memo

Van-Star fietsendrager buscamper

Nieuwe Van-Star fietsendragers van Memo

Memo Europe presenteert twee nieuwe modellen fietsendragers voor buscampers: de Van-Star Adventure en de Van-Star E-Cross.

Beide modellen hebben, net als de bekende Van-Swing zwenkmodule, het scharnier aan de linkerzijde. Daardoor zijn de achterdeuren van de camper vanaf de stoep beter toegankelijk.

Verder zijn de Van-Star fietsendragers compact gebouwd en licht in gewicht. Ook heeft Memo Europe goed op de veiligheid gelet. Je kunt het scharnier bijvoorbeeld in de ‘open’ positie vergrendelen. Daardoor kan de fietsendrager niet onverhoopt tegen de achterzijde van camper aan slaan.

Twee uitvoeringen

De Van-Star is verkrijgbaar in twee verschillende modellen. De Van-Star Adventure heeft een gedistingeerde uitstraling. Deze is met name bedoeld voor het vervoeren van e-bikes en stadsfietsen. Hij heeft een aluminium lichtlijst en fietsgoten in een normale breedte. Wie een wat stoerder imago wil, kan kiezen voor de Van-Star E-Cross. Deze heeft bredere fietsgoten en is daardoor ook geschikt om e-bikes en mountainbikes met dikkere banden te vervoeren. Deze stoere variant heeft een zwarte kunststof lichtlijst.

Geschikt voor maximaal twee e-bikes

Beide modellen kunnen tot 60 kg vervoeren. Dat komt overeen met het gewicht van twee e-bikes. De robuust uitgevoerde fietsendragers zijn voorzien van een zwart stalen frame. Ze zijn compact opklapbaar en uiteraard ook vergrendelbaar.

Montage op chassis

De Van-Star dragers worden op het chassis van de buscamper gemonteerd. Er zijn voertuigspecifieke adapters voor de Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter en Transporter T5/T6 alsmede de MAN TGE waarmee je de Van-Star eenvoudig kunt monteren. De drager zit stevig op het voertuig en de fietsen hoeven niet hoog getild te worden. Je kunt de fietsendragers zonder gereedschap van de camper afnemen.

De Van-Star fietsendragers zijn verkrijgbaar via alle Memo-dealers en hebben een adviesverkoopprijs van € 1.350 (incl. BTW, excl. montage). Wie de Van-Star liever met een rechtsdraaiend scharnier heeft: ook deze uitvoering is verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel