Nieuwe veldflessen van Primus

Primus veldflessen

Vier nieuwe Primus veldflessen

ZOETERMEER – De Zweedse fabrikant van outdoormaterialen Primus introduceert een aantal nieuwe veldflessen.

Het betreft hier maar liefst vier verschillende modellen, die vaak ook nog eens in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn.

Ieder model heeft ook zijn eigen specifieke doel. Dat klinkt, omdat het maar om veldflessen gaat, misschien een beetje overdreven, maar er is echt over nagedacht.Wat voor alle vier modellen geldt: ze zijn lekvrij, bevatten geen BPA, smaak- en reukvrij, lichtgewicht, en leverbaar in verschillende maten en kleuren. De inhoud kan, afhankelijk van het model, variëren van 0,25 tot 1 liter. De wijde opening maakt het vullen en schoonmaken eenvoudig. Een handig detail is de riem. Daarmee kun je de veldfles niet alleen aan de rugzak hangen, hij voorkomt ook dat dat je de dop van de fles kwijt kunt raken. In tegenstelling tot wat we tegenwoordig steeds meer zien, zijn de Primus veldflessen op één na niet van kunststof, maar van metaal gemaakt.

De lichtste versie is de Tritan. Dit is de enige kunststof veldfles. Doordat hij transparant is, kun je goed zien wat en hoeveel er nog in zit. Bij de roestvaststalen veldflessen heb je de keuze uit de versie met een enkele wand en de dubbelwandige modellen, die uiteraard ook isolerend zijn uitgevoerd. Ze zijn gepoedercoat, en zijn ook als ze nat zijn nog goed vast te houden. Wie erg veel ruimte moet besparen, zou voor de heel compacte Trailflask kunnen kiezen.

Modellen:

Trailbottle Tritanr

  • Primus Trailbottle TritanVolume                                  0,6 l – 1,0 l
  • Gewicht                                  120 g – 170 g

Trailbottle Stainless Steel

  • Primus veldflesVolume                                 0,6 l – 1,0 l
  • Gewicht                             180 g – 225 g

Trailbottle Vacuum Stainless Steel

  • VPrmus Trailbottle veldflesolume                                 0,5 l – 0,8 l
  • Gewicht                                 340 g – 410 g

Trailflask

  • Primus veldfdlesVolume                                 0,25 l
  • Gewicht                                100 g
Like dit artikel
Tweet dit artikel