Nieuwe Vfree koelboxen van Vitrifrigo

Vitrifrigo Vfree koelbox

Nieuwe Vfree koelboxen van Vitrifrigo

In de kampeerbranche is de jaarlijkse Caravan Salon in Düsseldorf dé beurs. Voor watersporters is er in Düsseldorf een beurs van een soortgelijk kaliber, namelijk de Boot Düsseldorf.

Deze beurs is net afgelopen, en bij de accessoires stonden een aantal artikelen die ook voor kampeerder interessant zijn, zoals de nieuwe compressorkoelboxen die de Duitse agent van Vitrifrigo presenteerde.

Het waren nog maar prototypen, maar ze lijken gezien de beloofde eigenschappen wel degelijk interessant. Zo hebben een groot deel van deze nieuwe koelboxen uit de Vfree serie een A+ of zelfs AA+ label, wat aangeeft ze zuinig met energie omspringen. De Vfree koelboxen zullen verder leverbaar zijn in 5 verschillende maten, variërend van 16 tot maar liefst 65 liter. Het hart van de koelboxen wordt gevormd door een compressor van Secop, die wordt aangestuurd door een nieuwe, digitale thermostaat. Je kunt de gewenste temperatuur op de graag nauwkeurig instellen op het frontpaneel. Zoals we van moderne koelboxen gewend zijn, zijn ze ook voorzien een beveiliging tegen een diepontlading van de accu. Handig is ook de USB-aansluiting, die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld je smartphone op te laden.

De VF16P is de kleinste koelbox uit de range. Deze heeft een inhoud van 16 liter en een temperatuurbereik van +10 tot -18 graden Celsius. Hij weegt 8 kilo en wordt geleverd met een draagriem en heeft ook 2 bekerhouders in het deksel. Gezien het compacte formaat en het gewicht is deze koelbox handig voor bijvoorbeeld de picknick, of in een kleinere tent, of in een buscamper. De andere koelboxen zijn een stukje groter en zwaarder, maar koelen dan ook tot -22 graden. De koelbox van 35 liter weegt bijna 20 kilo, de grootste koelbox van 35 liter weegt 23 kilo. De deksels van deze koelboxen scharnieren naar beide zijden en zijn bovendien afneembaar. Ze werken op 12 en 24 Volt gelijkspanning en op 100 tot 240 Volt wisselspanning.

De Vitrifrigo Vfree koelboxen zijn leverbaar vanaf maart 2018 voor adviesprijzen van 644 tot 894 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel