De nieuwe Volkswagen Crafter

nieuwe VW Crafter

De nieuwe VW Crafter lijkt meer op de T6

ZOETERMEER – De Crafter is de grotere broer van de bij camperaars overbekende Volkswagen T6. Een volbloed werkpaard, dat veelvuldig gebruikt wordt in onder meer de de logistieke- en bouwsector.

Daar worden hoge eisen gesteld aan de gebruiksmogelijkheden en efficiency. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Crafter werd dan ook de nadruk gelegd op klantgerichte oplossingen en een zo hoog mogelijke efficiency.

De nieuwe VW Crafter, die ineen nieuwe fabriek in het Poolse Posen zal worden gebouwd, lijkt beduidend meer op de T6 (en voorgangers) dan de vorige Crafter. Wat dat betreft zijn de overeenkomsten met de Mercedes Sprinter duidelijk een stuk minder geworden. Volkswagen zal de nieuwe Crafter gaan leveren in 4 modellen, 3 verschillende lengtes en ook nog in 3 verschillende hoogten. Daarmee zou iedere gebruiker een Crafter moeten kunnen vinden die optimaal bij zijn wensen past.

De langste en meeste verhoogde versie, die het meest gebruikt zal worden om als camper te gebruiken, biedt met een laadruimte van ruim 18 m3 een zee van ruimte en vormt daarmee een prachtig platform om te worden omgebouwd tot camper. Je hebt dan de beschikking over een laadruimte met een lengte van 4.86 meter die 2,17 m hoog is. Tussen de wielkasten is 1,38 m beschikbaar. Qua motorisering kun je kiezen voor dieselmotoren met een vermogen van 102 tot 177 pk.

M.A.N. TGE transporterWe zullen nog even moeten wachten voordat er een camper op basis van de nieuwe VW Crafter rond zal rijden, hij is namelijk pas in de 2e helft van 2017 leverbaar. Wie liever met een wat “stoerder” merk rond rijden: ook M.A.N. zal een bestelbus op basis van de nieuwe VW Crafter uit gaan brengen, genaamd TGE.

Like dit artikel
Tweet dit artikel