Nieuwe De Waard Bergeend

De Waard Bergeend tent 2018

Nieuwe De Waard Bergeend

Op het Nazomer Festival van najaar 2017 liet De Waard Tenten een voorproefje van de nieuwe Bergeend zien. Deze tent is bedoeld als een iets grotere, modernere opvolger van de Smaragdeend.

Het verschil is vooral het slaapgedeelte, dat bij de Bergeend een stik groter is. De nieuwe Bergeend is niet te verwarren met de oudere versie uit de jaren ’70.

Toen had De Waard ook een Bergeend in het tentenprogramma. Deze was toen bedoeld als bijzettent maar ook te gebruiken als trekkerstent. De lage, hoekige vormgeving werd niet door iedereen gewaardeerd. Hij werd dan ook wel eens “Lelijk Eendje” genoemd. Dat geldt zeker niet voor de nieuwe Bergeend, die nu zo ongeveer verkrijgbaat zou moeten zijn.

Bergeend

De nieuwe De Waard Bergeend is een modern gevormde koepeltent die niet als bijzettent is bedoeld, maar als gezinstent voor om meerdere weken op dezelfde plaats mee te kamperen. Hij is iets lichter dan de meeste tenten van De Waard, omdat er aluminium stokken en een ‘technisch’ katoen worden gebruikt. Daarom is de Bergeend een mooi model voor kampeerders die een iets lichter alternatief zoeken. De tent weegt nog altijd een respectabele 21,5 kilo, terwijl de stokken en het pvc grondzeil samen 22,5 kilo wegen.

Afmetingen

De aluminium stokken zitten aan de binnenzijde, wat de tent steviger en windbestendiger maakt. De Bergeend heeft een binnentent van 300 cm breed bij 250 cm diep. Door de handige ronde vorm heb je de mogelijkheid om overal te staan en blijft de leefruimte vrij van stokken. In het midden heeft de leefruimte, die 165 x 320 cm meet, een stahoogte van 210 cm. De luifel is ongeveer een meter diep. Voor extra leefruimte buiten kun je de Bergeend uitbreiden met een extra, aanritsbare boogluifel.

Deelbare binnentent

De Waard Bergeend binnententVan origine zijn de tenten van De Waard bekend geworden vanwege het enkeldaks model. Maar tegenwoordig heeft De Waard ook veel dubbeldaks tenten, zoals de Bergeend. De binnentent heeft een uitritsbare scheidingswand die de binnentent in 2 ruimtes verdeelt, maar ook eenvoudig kan worden geritst als hij meer niet nodig is. Uiteraard heeft de binnentent, net als de buitentent, diverse raampjes met ventilatiemogelijkheid en horren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel