Nieuwe producten van Whale

kampeerzaken.nlWhale introduceert tweetal nieuwe producten: een compacte boiler/warm water voorziening en een ruimtebesparende verwarming.

 

De nieuwe gas/elektrische boiler werkt zowel op gas als 230/12V. Ondanks zijn compacte behuizing heeft de heetwater tank een inhoud van 13 liter. Door de robuuste isolatie van de boiler blijft het water langer warm.

 

De ruimtebesparende verwarming op gas en elektriciteit is met zijn geringe gewicht (6,3 kg), compacte bouw en energiezuinig verbruik van slechts 2kW een ideale verwarming voor in de caravan of camper. Door de compacte vorm kan de verwarming op verschillende plekken worden gemonteerd waardoor de waardevolle bergruimte in de caravan of camper zo veel mogelijk behouden blijft.


 

Whale gas-elektrische boiler / warm water voorziening (12V/230V)

kampeerzaken.nlDoor middel van een aantal instellingsmogelijkheden kan de gebruiker zelf bepalen voor een laag stroomverbruik of snelle verwarming van het water. De aan/uit schakelaar biedt 5 mogelijkheden: alleen gas, elektrisch laag vermogen (600W/2,6Amp), elektrisch hoog vermogen (1200W/5,2Amp), gas en elektrisch laag, gas en elektrisch hoog.

 

Eenvoudige installatie
De boiler is voorgemonteerd op een bevestigingsplaat zodat hij snel en makkelijk te installeren is. Door de verhoogde positie kunnen de gasleiding en kabels onder de boiler worden weggewerkt. De boiler wordt aangesloten met Whale snelklem fittingen van 12mm maar past in veel gevallen ook op de huidige boileraansluiting (de caravan/camperdealer kan daar meer over vertellen). Door de voorgemonteerde gasleiding uit één stuk is er geen ommanteling meer nodig. Een diagnostisch systeem en makkelijk te bereiken onderdelen vereenvoudigen het onderhoud van de boiler. 

Whale ruimtebesparende verwarming op gas/elektriciteit

kampeerzaken.nlDe Whale verwarming wordt geleverd met een eenvoudig te bedienen controlepaneel met standenschakelaar waarop verschillende warmte standen en een vorstbeveiligingstand staan. De vorstbeveiligingstand en de stille nacht stand zorgen bij koud weer ’s nachts voor een behaaglijke warmte in de caravan of camper. Ook de verwarming is simpel te onderhouden door makkelijk bereikbare onderdelen en een ingebouwd diagnostisch systeem.

 

Voordelen

  • Er is geen rookkanaal binnen en geen schoorsteen op het dak nodig.
  • Ruimtebesparend en zelfs “verborgen” in te bouwen
  • Vorstbeveiligingstand en stille nacht stand
  • Energiezuinig
  • Eenvoudig te gebruiken.

 

Een boiler of verwarming dient altijd door een erkend monteur geïnstalleerd te worden. Meer informatie is te verkrijgen via de aangesloten caravan/camper bedrijven.
 

Like dit artikel
Tweet dit artikel