Nieuws van Karmann Mobil en Foster

Karmann Mobil Davis View

Nieuws van Karmann Mobil en Foster

Onder Eura Mobil, het voornaamste Duitse merk van de Trigano Groep, vallen ook Forster en Karmann. Ook deze merken hebben de nodige nieuwtjes.

Forster, het ‘budget’-merk van Eura Mobil introduceert de nieuwe Livin’ Up-serie, bestaande uit 7 modellen en Karman Mobil introduceert de Davis 630, de Davis View en de Davis 4×4 op Ford Transit-basis.

Karmann Davis 630

Voor het nieuwe seizoen presenteert Karmann de Davis 630. Deze buscamper heeft achterin een hefbed van 1,60 bij 1,90 meter aan de achterzijde, waaronder fietsen en zelfs een motorfiets of scooter kunnen worden vervoerd. Voor het slapen kan het bed worden verlaagd tot 1,20 meter. Tijdens het rijden kan het direct onder het dak hangen. Ook heeft de Karmann Davis een separate wasruimte.

Karmann Davis View

Volledig nieuw, maar met een bekende naam, is de Davis View serie. De naam suggereert uitzicht en dat klopt. Deze versie van de Davis-buscampers van Karmann heeft een extra hefdak met wanden van tentdoek en twee extra slaapplaatsen. Het slaapgedeelte daarboven meet 1,80 bij 1,20 meter. De royaal bemeten vensters in het hefdak zorgen voor een riant uitzicht op het omringende landschap.

Karmann Davis 4×4

De derde nieuwkomer van Karman is de Davis 4×4. Deze heeft een vierwielaangedreven Ford Transit als basisvoertuig. Ondanks zijn geringe lengte van slechts zes meter heeft hij achterin twee eenpersoonsbedden in de lengterichting. Daarvoor zijn offers gebracht. In plaats van de gebruikelijke dinette achter de bestuurdersstoel is een smalle klaptafel aan de wand van de wasruimte gemonteerd, die naar voren wordt geschoven. “Bar-zitgroep” noemt Karmann deze oplossing, waarbij de chauffeur en de voorste passagier hun stoelen moeten draaien om in een smalle ruimte te kunnen ontbijten. De keuken is ook verkleind, om op die manier een gemakkelijke toegang tot de in de lengterichting geplaatste bedden mogelijk te maken.

Forster Livin’ Up

Forster Livin’ UpDe speciale editie “Livin’ Up” van Forster heeft zeven plattegronden die zijn voorzien van extra brede deuren en doorgangen. De Livin’ Up-serie omvat in totaal vijf alkoofvoertuigen en twee semi-geïntegreerde voertuigen. Forster is het instapmerk van Eura Mobil en dat merk je hier en daar. De basisuitvoeringen zijn bijvoorbeeld uitgerust met de kleinste Fiat-diesel van 120 pk/88 kW. Maar er is ook nieuwe indeling, de zeven meter lange alkoof camper genaamd ‘699’, die maar liefst zeven slaapplaatsen biedt dankzij een stapelbed en de slaapplaatsen in de alkoof.

Er komt ook een Livin’ Up editie van de Forster buscampers, eveneens op basis van Fiat de Ducato, die verkrijgbaar zal zijn in drie indelingen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel