Nieuws van Tentipi

Nieuws van Tentipi

Nieuws van Tentipi

ZOETERMEER – Het Zweedse Tentipi, bekend van de tipi-vormige tenten, toonde op de beurs Outdoor 2017 in Friedrichshafen, die zojuist is afgelopen, het nodige nieuws.

Het betreft een nieuwe binnentent, een bijpassende footprint, een gronddeken, een regenluifel  en een regenkapje.

Binnentent

Nieuws van TentipiDe nieuwe binnentent is ontwikkeld aan de hand van de behoefte van de gebruikers, om wat meer privacy te hebben. De nieuwe binnententen beslaan slechts de halve tent.

De binnentent biedt dan nog voldoende ruimte om comfortabele te kunnen slapen, maar doordat de tent nu in 2 compartimenten is verdeeld, biedt de binnentent ook gelegenheid om je even terug te trekken of om je in privacy om te kleden. De nieuwe binnentent kan tegelijk met de buitentent worden afgebroken en opgezet.

Footprint en gronddeken

Nieuws van TentipiAls de binnentent nog maar de halve tent in beslag neemt, is het wel zo handig om de ruimte daarvoor ook te kunnen voorzien van een footprint, zodat je niet de hele tijd op de grond loopt. Door middel van een rits kan er een plekje voor een kampvuur worden vrijgemaakt.

Nieuws van TentipiOmdat het in koude streken wel zo prettig is om de koude uit de grond tegen te houden, biedt Tentipi voortaan ook fleece gronddekens aan. Ze zijn exact op maat gemaakt en verkrijgbaar voor alle maten Tentipi tenten. Ze beslaan slechts de halve tent, zodat je ze kunt gebruiken om de binnentent of voorruimte te isoleren. Ze kunnen met klittenband aan elkaar worden bevestigd zodat ze ook de hele tentvloer kunnen isoleren.

Regenkapje en luifel

Nieuws van TentipiWie bij warm weer veel frisse lucht in zijn Tentipi wil, zou ook de top van de tent kunnen openen.

Om te voorkomen dat het dan eventueel inregent, is er nu ook een regenkapje leverbaar.

Nieuws van TentipiOm ook de ingang tegen inregenen te beschermen, biedt Tentipi voortaan ook een regenluifel welke als compacte tarp boven de ingang kan worden geplaatst.

Like dit artikel
Tweet dit artikel