Nikwax waterafstotend dons wint Outdoor Industry Award 2018

Nikwax NHD (Nikwax Hydrophobic Down Outdoor Industry Award 2018

Nikwax waterafstotend dons wint Outdoor Industry Award 2018

Nikwax heeft met het revolutionaire ‘Nikwax Hydrophobic Down’ de Outdoor Industry Award van 2018 gewonnen. De waterafstotende dons was één van de 250 producten die meededen.

Uiteindelijk werd in de laatste ronde de NHD van Nikwax tot één van de winnaars uitgeroepen. NHD (Nikwax Hydrophobic Down) is een technologie die dons verregaand waterafstotend maakt.

Als individuele donsvezels worden behandeld met NHD, wordt het dons maar liefst 50 x meer waterafstotend dan gewoon dons. De technologie is al met groot succes toegepast in diverse producten van bekende outdoormerken als Mountain Hardwear, NEMO, Therm-a-Rest en Rab.

Het probleem van normaal dons

Dons is qua eigenschappen haast perfect. Het is licht, isoleert uitstekend en kan erg gemakkelijk klein worden ingepakt. Het enige nadeel is dat wanneer dons nat wordt, het bijna niet meer isoleert. Zodra een kampeerder dus met een natte donsslaapzak zit, kan hij of zij een koude nacht verwachten. Bovendien droogt dons ook nog eens heel langzaam omdat de vezels dan aan elkaar plakken. Dankzij deze technologie van Nikwax is dit probleem verleden tijd. We mogen verwachten dat dons, dat vanwege de geringe isolatie onder vochtige omstandigheden steeds minder werd gebruikt in hoogwaardige buitensport- en kampeerspullen, door de uitvinding van Nikwax weer veel vaker zal worden toegepast.

Tweede winst in twee jaar

Dit is de tweede keer in slechts twee jaar dat Nikwax een grote prijs wint. In 2017 won het NikWax BaseFresh wasmiddel, speciaal ontworpen voor het wassen van technisch ondergoed, dezelfde prijs.

Like dit artikel
Tweet dit artikel