Nissan e-NV200 elektrische camper van Sussex Campervans

Nissan e-NV200 elektrische camper van Sussex Campervans

Nissan e-NV200 elektrische camper van Sussex Campervans

De Nissan e-NV200 is een van de populairste basisvoertuigen voor elektrische campers. Meestal worden ze voorzien van een vrij beperkte camperinrichting Britse bedrijf Sussex Campervans ging een stapje verder.

Sussex Campervans maakte deze Nissan buscamper volledig gasloos. Dus ook het koken gaat elektrisch. Dankzij het nieuwe 40 kWh-accupakket is het rijbereik ook een stuk acceptabeler.

Rijbereik

De eerste versies van de elektrische Nissan e-NV200 haalden amper 100 kilometer op een acculading. Met de nieuwe 40 kWh-accu is het rijbereik verdubbeld. De actieradius van 200 kilometer zal voor veel camperaars onvoldoende zijn. Maar wie niet al te grote ritten maakt en de laadpauzes een beetje slim uitkient, komt hier toch heel aardig mee uit de voeten. Doordat Sussex Campervans de camper ook volledig gasloos heeft gemaakt, biedt deze een efficiënte, nagenoeg emissievrije manier om met de camper op stap te gaan. Voor het ‘emissievrije’ moet je uiteraard wel zorgen dat je de camper met groene stroom oplaadt.

Sussex Campervans heeft de slechts 456 cm lange e-NV200 Camper Car voorzien van een behoorlijk complete uitrusting. Hij heeft een volwaardig keukenblok met helaas maar één kookpit (op inductie). De “rock-n-roll” achterbank kun je eenvoudig omklappen tot een vrij smal maar behoorlijk comfortabel bed. Voor solokampeerders is er ook een versie met een eenpersoonsbed verkrijgbaar.

Huishoudaccu

Men heeft overwogen om de aandrijfaccu ook als huishoudaccu te gebruiken. Maar de actieradius is met de 40 kWh-accu al vrij bescheiden. Daarom koos men voor een aparte hoogwaardige huishoudaccu met omvormer/oplader. Het elektrische systeem is ontworpen om de huishoudaccu optioneel op te laden met zonne-energie. In tegenstelling tot een auto met verbrandingsmotor kun je de huishoudaccu niet via een dynamo opladen tijdens het rijden. Het opladen daarvan moet gewoon aan het stopcontact. Wat extra energie van de zon kan dus geen kwaad als je ook ergens wilt overnachten waar geen stopcontact voorhanden is. De afwerking van het schakelpaneel kan nog wel een finishing touch gebruiken.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel