Nissan e-NV200 Winter Camper: elektrische buscamper voor winterse omstandigheden

Nissan e-NV200 Winter Camper elektrische buscamper

Nissan e-NV200 Winter Camper: elektrische buscamper voor winterse omstandigheden

Nissan biedt al een tijdje een camperversie aan van de NV-200, en ook van de elektrische e-NV200. Dit zijn redelijk basic uitvoeringen, vooral geschikt voor gebruik in de zomer. Maar Nissan denkt inmiddels al verder, want er is nu ook een winterbestendige versie van de elektrische Nissan e-NV200 camper.

Het is nog maar een concept, maar deze e-NV200 Winter Camper ziet er best veelbelovend uit. De Nissan e-NV200 Winter Camper is bedoeld om mee te gaan met de huidige trend waarbij de buscamper meer en meer een lifestyle-object is geworden.

De camper is voorzien van dubbele ramen en afdoende isolatie zodat je er in de winter mee op pad kunt. Het hefdak is qua isolatie uiteraard wel wat minder gunstig. Verder is de e-NV200 voorzien van de ‘Nissan Camper Technology and Luxury Kit. Verder is de camper voorzien van een set zonnepanelen op het dak, waarmee de huishoudaccu kan worden opgeladen. Ook is er een omvormer zodat er een ‘220 Volt boordnet’ aanwezig is. Uiteraard is de camper uitgerust met een compact keukenblok alsmede een tot  tweepersoons bed om te bouwen achterbank.

Ook is de Nissan e-NV200 Winter Camper voorzien van een reeks tuning-upgrades waarmee hij beter op slechte en moeilijke wegen kan rijden. De upgrades omvatten een grotere bodemvrijheid en  hoogwaardige terreinbanden. Verder zijn er aan de buitenkant van het voertuig twee forse 5400-lumen schijnwerpers gemonteerd, wielkastverbreders voor en achter, instapbeschermers, sidebars en rubberen matten.

Als basis dient de bekende e-NV200 Evalia. Deze is voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn. Met deze camper rijd je dus fluisterstil en volledig emissievrij. In hoeverre de brede banden en toegenomen luchtweerstand het rijbereik (normaal gesproken 200 km op een volle accu) beïnvloeden, is niet bekend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel