Nissan presenteert door Westfalia omgebouwde ‘Michelangelo’ camper

Nissan Michelangelo camper

De door Westfalia omgebouwde Nissan ‘Michelangelo’ camper

ZOETERMEER – Op het gebied van campers speelt Nissan maar een heel bescheiden rol. De bestelwagens van dit Japanse automerk mogen zich verheugen in een steeds grotere populariteit.

Reden voor de Duitse Nissan importeur om één van deze populaire bestelbussen ook eens als camper op de markt te zetten. Hiervoor schakelde de importeur de bekende buscamperspecialist Westfalia Mobil in.

Westfalia Mobil kennen we nu vooral van de bekende Marco Polo en Nugget buscampers, maar oorspronkelijk heeft het bedrijf naam gemaakt met de bekende ‘Westfalia’ buscampers die het in enorme aantallen voor Volkswagen ombouwde.

Nu is het dus de beurt aan Nissan om een compacte buscamper op de markt te brengen. Hij zal verkrijgbaar zijn bij een select aantal Nissan dealers in Duitsland. Als basis heeft men gekozen voor de NV300. Dit is de opvolger van de Primastar, deze is net als zijn voorganger afgeleid van de Renault Trafic. De exacte details van de ‘Michelangelo’, zoals de nieuwe buscamper gaat heten, zijn nog niet bekend. De Michelangelo zal in ieder geval over 6 zitplaatsen en 4 zitplaatsen (waarvan 2 in het hefdak) alsmede een keukenblok beschikken. Daarmee zou de camper in Nederland waarschijnlijk in aanmerking kunnen komen voor het kwarttarief voor de houderschapsbelasting. Verder zal de 5 jaar fabrieksgarantie van Nissan niet alleen op het basisvoertuig van toepassing zal zijn, maar ook voor het campergedeelte.

De Nissan Michelangelo wordt medio januari gepresenteerd op de CMT in Stuttgart.

Like dit artikel
Tweet dit artikel