NKC annuleert camperreizen naar Oost-Europa

NKC camperreizen Oost-Europa geannuleerd

NKC annuleert camperreizen naar Oost-Europa

De oorlog in Oekraïne roept bij veel mensen vraagtekens op over de veiligheid in Oost-Europa. Los van de voor de hand liggende vraag of het daar inderdaad nog wel veilig genoeg is om op vakantie te gaan, zal een reis naar landen die wat dichter bij de Oekraïne liggen ook wat minder tot het ultieme, onbezorgde vakantiegevoel leiden.

Daarom heeft de NKC, die voor de komende maanden een aantal camperreizen naar Oost-Europa zou organiseren, besloten om deze te annuleren. De camperaars die zich voor deelname aan deze reizen hadden aangemeld, zijn al door de NKC op de hoogte gesteld.

De afdeling Camperreizen van de NKC zag zich – kort na alle annuleringen en verschuivingen vanwege de coronaoandemie – voor een volgende uitdaging gesteld. Vanwege de oorlog in de Oekraïne zag men zich genoodaakt om de NKC camperreizen die Polen, Roemenië; Hongarije en Bulgarije aandoen, te annuleren. De NKC moest vanwege de oorlog in Oekraïne al eerder twee reizen naar Sint-Petersburg en de Baltische landen annuleren. Verder heeft de NKC besloten om de ‘goededoelenreis’ naar Moldavië naar de nazomer te verplaatsen.

Alternatief programma

Wie toch heel graag aan een camperreis wil deelnemen, kan kijken in het overige aanbod aan camperreizen op de website van de NKC. Er zijn bij een aantal reizen zijn nog plaatsen beschikbaar. Ook is de afdeling camperreizen aan de slag gegaan om een alternatief programma voor de geannuleerde reizen te realiseren. De NKC zal de deelnemers aan de geannuleerde reizen hierover informeren, vertelt Hanneke van de Voort, teamleider reizen en evenementen van de NKC.

Simpelweg niet verantwoord

Van de Voort: “We nemen dit besluit met pijn in ons hart. Zeker omdat we vanwege corona ook al veel reizen hebben moeten schrappen en veel mensen nauwelijks kunnen wachten om weer op reis te gaan. Maar we vinden het als NKC simpelweg niet verantwoord om de onrust in Oost-Europa op te zoeken. We merken aan de reacties dat de camperaars die voor deze reizen geboekt hadden blij zijn met dit besluit.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel