NKC Informatieavond over energie in de camper

Alles over de energie in de camper

Alles over de energie in de camper

HERPEN – Camper en caravancenter Cor van den Oever organiseert op woensdagavond 3 december, in samenwerking met de NKC, een informatieavond over energie in de camper.

Frans Hoofwijk van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club, de grootste kampeerautoclub van Europa), komt uitleg geven over de energiebalans in de camper. Veel camperaars zijn druk met de energiebalans in de camper, en zijn druk doende met elektriciteit, accu’s, zonnepanelen, generatoren en windmolens om maar zo lang mogelijk zonder walstroom te kunnen. Tijdens deze informatieavond krijgen zij uitleg over de gebruikers en de voorzieningen.

Er wordt uitgelegd hoe je kunt berekenen hoeveel tijd je met de acculading vooruit kunt en welke gebruikers voor het stroomverbruik verantwoordelijk zijn. Ook komt het meten uitbereid aan de orde. In de meeste campers kan men via het controlepaneel zien hoeveel stroom er op dat moment afgenomen wordt, maar ook dan is het nog lastig om van te voren vast te kunnen stellen of er voldoende elektriciteit aanwezig is. Naast het meten worden ook energieverbruikers zoals LED verlichting, halogeenverlichting, de koelkast, kachel en de televisie besproken. De informatieavond is  op woensdag 3 december. De avond vangt aan om 19.00 uur en Frans zal zijn presentatie om 19.15 beginnen. Cor van den Oever zorgt voor de locatie en de koffie, de deelname is gratis maar omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is dient men zich bijtijds in te schrijven via de link op de website van Cor van den Oever om verzekerd te zijn van een plaats. De avond zal om ca 22.00 uur zijn afgelopen

Like dit artikel
Tweet dit artikel