NKC kiest Kampeerauto’s van het Jaar 2017

NKC Kampeerauto van het Jaar 2017

De winnaars van de verkiezing voor de Kampeerauto van het Jaar 2017, nog onder doeken gehuld.

LEEUWARDEN – De bezoekers van de laatste Kampeer & Caravan Jaarbeurs hebben op die beurs ongetwijfeld gezien dat daar nogal wat campers de nominatie “Kampeerauto van het Jaar” hadden.

Dit had te maken met de gekijknamige verkiezing van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). De bezoekers van de beurs konden tijdens die beurs hun stem uitbrengen op de genomineerde campers.

Winnaars

Dat kon ook nog achteraf, via de website van de NKC. Mensen konden hun stem uitbrengen in drie categorieën. De winnaars van die drie categorieën werden gisteren, op de Caravana in Leeuwarden, bekendgemaakt. De winnaars in de categorie integraal campers, halfintegraal campers en buscampers zijn respectievelijk de Hymer B-klasse DL Duomobil, Niesmann + Bischoff Smove en Tonke Van. Dat deze campers de winnaars in hun categorie werden, was voor de meesten onder ons geen grote verrassing.

Hymer B-klasse DL Duomobil

HHymer Duomobilymer is een merk met een niet te evenaren reputatie en populariteit dat een model nomineerde dat een verdere ontwikkeling was op een sterk en innoverend concept, namelijk de allereerste Duomobil. De winst bij de integraal campers leek daarom bijna vanzelfsprekend.

Niesmann + Bischoff Smove

Niesmann Bischof SmoveDe winnaar bij de bij de halfintegraal campers, de Smove van Niesmann + Bisschoff, is de afgelopen maanden terecht heel veel in de publiciteit geweest. Het Duitse topmerk investeerde in een geheel nieuwe look & feel waarmee de Smove zich met afstand van de concurrentie onderscheidt. In combinatie met het doordachte en hoogwaardige interieur maakt dit van de Smove een echte winnaar.

Tonke Van

Tonke Van buscamperDat de Nederlandse Tonke Van, die deze prijs vorig jaar ook won, dit jaar ook op de eerste plaats belandde was voor ons iets minder vanzelfsprekend. De innovatie en concurrentie bij de buscampers is immers enorm. Kennelijk heeft Tonke daarin precies dat concept gevonden dat bij het publiek het meest aansprekend is. De Tonke Van is op basis van de VW T6 gebouwd en heeft aan beide kanten een schuifdeur. Net als bij de meeste VW buscampers staat het keukenblok achter de bestuurdersstoel. Door de extra schuifdeur kun je het keukenblok echter heel simpel naar buiten draaien en dan lekker in de buitenlucht koken. Andere slimmigheden aan de Tonke Van zijn de tafels, die in feite kastdeurtjes zijn. De functionaliteit van de Tonke Van maakte huer dus het verschil.

Like dit artikel
Tweet dit artikel