NKC maakt Kampeerauto van het jaar 2021 bekend

NKC maakt Kampeerauto van het jaar 2021 bekend

NKC maakt Kampeerauto van het jaar 2021 bekend

Vandaag maakte de NKC de winnaars in de verkiezing voor de Kampeerauto van het Jaar 2021 bekend. Nadat een vakjury een tijd geleden al de voorselectie maakte, mocht het publiek gaan stemmen.

Die stemmen zijn inmiddels geteld. De prijzen in de categorieën buscamper, halfintegraal campers en integraal campers gaan naar campermodellen van respectievelijk Malibu, Adria en Niesmann+Bischoff

Verkiezing NKC Kampeerauto van het jaar 2021

De NKC verkiezing voor de Kampeerauto van het jaar 2021 is een aantal jaren niet meer helemaal een publieksverkiezing. De voorselectie wordt namelijk gedaan door een aantal vakjournalisten. Uit het aanbod van nieuwe campers in 2021 selecteerde deze drie exemplaren per categorie. Maar de uiteindelijke keuze ligt nog steeds bij het publiek.

Winnaars

Bij de buscampers ging de winst naar de Malibu Van ‘first class – two rooms’ buscamper. De winnaar van de categorie halfintegraal campers is de onlangs vernieuwde Adria Matrix Plus 670 DL geworden. Dat in de categorie integraalcampers de innovatieve iSmove van Niesmann+Bischoff de winnaar is geworden, mag geen verrassing heten.

Corona maakte het er niet gemakkelijker op

Vanwege corona was het voor de vakjury dit jaar een grotere uitdaging dan normaal om alle modellen te zien. De juryleden hebben zich via online research, online persconferenties en bezoeken aan de fabrikanten breed georiënteerd in binnen- en buitenland. Daarna was het dus de beurt aan de camperliefhebbers om op hun favoriete model te stemmen. Dat kon dit jaar uitsluitend online, op de website van de NKC. Dat is gedaan door duizenden camperaars. Oorspronkelijk zou de prijsuitreiking op de Caravana in Leeuwarden plaatsvinden. Die kampeerbeurs is dit jaar vanwege corona geannuleerd. Daarom heeft de NKC de prijswinnaars als alternatief bekendgemaakt in een video bekendgemaakt, die werd gepresenteerd door cabaretier en camperaar Klaas van der Eerden.

Dan is het nu de beurt aan de winnaars. Hieronder volgt integraal het juryrapport van de NKC:

Malibu buscamper

Malibu Van first class - two roomsDe winnaar in de categorie buscamper valt op vanwege de mogelijkheid om het woongedeelte volledig van de slaap- en badkamer af te kunnen sluiten. De Malibu Van first class – two rooms is de eerste buscamper waarbij dit concept is toegepast. Door de koelkast voorin bij de schuifdeur te plaatsen, kun je deze ook van buiten de camper openen. Nog een fijne bijkomstigheid: het twinbed is maar liefst 203 centimeter lang. Bijzonder voor in een buscamper.

Adria halfintegraal camper

Adria Matrix Plus 670 DLDe halfintegraal met de meeste stemmen heeft dit jaar een succesvolle make-over gekregen. In de Adria Matrix Plus 670 DL zijn grote veranderingen doorgevoerd als het gaat om woonstijl, comfort, praktisch gebruik en technologie. Wat dit laatste betreft is er bijvoorbeeld Adria MACH, een optionele applicatie waarmee licht, verwarming en koeling aangestuurd kunnen worden. Verder is er met een hefbed en twee bedden achterin slaapruimte voor vier personen zonder dat dit ten koste gaat van de woonruimte.

Niesmann+Bischoff integraal camper

Adria Matrix Plus 670 DLDe winnende integraalcamper is in alle opzichten opmerkelijk. Met veel nieuwe ideeën, vooral in het interieur, heeft de bouwer een volledig geïntegreerde camper gebouwd met aanzienlijk meer ruimte en een hoger laadvermogen dan ooit in deze klasse is vertoond. Hoewel de iSmove van Niesmann+Bischoff op basis van zijn lengte van minder dan zeven meter nog net tot de compacte klasse behoort, kunnen de passagiers genieten van een veelvoud aan bijzonderheden die je normaal alleen aantreft in veel zwaardere campers.

Foto’s: © NKC

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel