NKC Slipcursus voor camperaars is groot succes

NKC Slipcursus voor camperaars

NKC Slipcursus voor camperaars is groot succes

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) gaat samen met Rijvaardigheidscentrum Lelystad een eendaagse slipcursus organiseren, speciaal ontwikkeld voor camperaars. De cursus is bedoeld om camperaars te leren hoe ze hun voertuig weer onder controle kunnen krijgen in geval van slechte weers- of wegomstandigheden.

Door deze slipcursus moeten camperbestuurders zich zelfs in de meest uitdagende weersomstandigheden zelfverzekerd voelen achter het stuur. Dat hier behoefte aan is, dat blijkt. Precies op het moment van schrijven werd de allerlaatste plaats volgeboekt.

Meld je aan voor de interesselijst

Je kon je voor deze cursus inschrijven voor 15 en 30 mei alsmede 3 en 7 juli 2023. Terwijl we dit artikel schreven was er alleen nog een plekje op 7 juli beschikbaar maar dat was terwijl we dit schreven ook al volgeboekt.

De mogelijkheid bestaat dat de NKC aan de hand van de interesse besluit om nog meer slipcursussen te organiseren, of dat een van de deelnemers zich alsnog afmeldt. Als je je e-mailadres op de website van de NKC achterlaat (via de rode button rechts naast de gegevens van de desbetreffende cursus) ontvang je een bericht zodra er een plek bij de slipcursus beschikbaar is. Besef dat iedereen van deze ‘interesselijst’ tegelijk wordt benaderd, wees er dan dus snel bij.

Intensieve training met deskundige, persoonlijke begeleiding

De NKC heeft al diverse activiteiten georganiseerd om veilig camperen te promoten, waaronder diverse rijvaardigheidstrainingen en soortgelijke evenementen. De slipcursus is een nieuwe toevoeging aan het aanbod van de NKC en zal worden gehouden op een apart terrein waar gevaarlijke situaties kunnen worden gesimuleerd.

Volgens Tim van den Boorn, eventmanager van de NKC, zal de slipcursus camperaars een realistische ervaring bieden in een veilige omgeving. De cursisten zullen leren om onder andere te slippen op nat wegdek, rijden op een gladde helling en het gevoel van overstuur ervaren door een oefening met een wegdraaiende rijplaat. De training wordt gegeven door ervaren instructeurs die persoonlijke begeleiding bieden. Voor elke drie campers is er één instructeur beschikbaar. De cursisten rijden in hun eigen camper.

Tim van den Boorn, eventmanager van de NKC: “De andere trainingen zijn op parkeerplaatsen en op de openbare weg. De slipcursus is op een apart terrein waar gevaarlijke situaties worden gesimuleerd. Het voelt heel realistisch voor de deelnemers, maar de omstandigheden zijn veilig. Het is een intensieve training met deskundige, persoonlijke begeleiding van ervaren instructeurs – per drie campers is één instructeur beschikbaar. De NKC wil stimuleren dat camperbestuurders zich zelfverzekerd voelen achter het stuur, ook als ze volle bak moeten remmen op een nat wegdek.”

Foto: NKC

Like dit artikel
Tweet dit artikel