NKC telt 30.000ste campereigenaar

Campereigenaars gaan vaker met tablet op stap

NKC telt een record aantal leden

SOESTERBERG – Eropuit met de camper is populair. Dit is goed merkbaar bij de Nederlandse Kampeerauto Club, NKC. De grootste camperclub van Europa verwelkomde recent het dertigduizendste campereigenaar als lid.

Sinds 2009 is het ledenbestand de Nederlandse Kampeerauto Club, NKC explosief gegroeid met maar liefst 72 procent. Daarmee is 40 procent van het totaal aantal camperaars in Nederland aangesloten bij de club.

Camperen nu ook voor gezinnen

Relatief veel gezinnen en werkenden zijn het afgelopen jaar lid geworden van de NKC. Dat is opvallende trendbreuk, vindt de koepel van campereigenaars. Jarenlang had het camperen het imago van een bezigheid voor gepensioneerden. Opvallend is dat de nieuwe, jongere toetreders vaker eerst een camper huren voordat zij er een kopen. Eerder dit jaar werd al bekend dat het aantal campers in Nederland de laatste vijf jaar met ruim veertig procent is toegenomen.

De camperaar maakt steeds vaker gebruik van het internet, ook op reis. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer NKC-leden een smartphone of een tablet bezitten. Dat is fors meer dan het landelijk gemiddelde in dezelfde leeftijdscategorie. Deze apparaten gaan uiteraard mee op camperreis: de tablet met 64 procent, de smartphone met 62 procent en de laptop met 61 procent van de leden. De tablet heeft de laptop in deze doelgroep dus ingehaald.

Like dit artikel
Tweet dit artikel